• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET21

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Może by założyć wątek z instrukcjami do modeli seryjnych? Wystarczą linki do strony PIKO w tym wypadku.

Mielibyśmy rozwiązany problem pleców i pisowni :D

PS. Moje instrukcje też leżą głęboko w szafie, a korzystam z internetowych.

Ostatnio edytowane:

Podem

Użytkownik
Reakcje
12 2 0
Witam. W moim modelu ET21 442 Piko brakuje jednego leda oswietlenia wózków. Czy da się go gdzies zdobyc? Moze jakis zamiennik? Nie chcialbym go reklamowac, a efekt jest fajny i szkoda, ze jedna strona nie swieci.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
789 87 8
Witam. W moim modelu ET21 442 Piko brakuje jednego leda oswietlenia wózków. Czy da się go gdzies zdobyc? Moze jakis zamiennik? Nie chcialbym go reklamowac, a efekt jest fajny i szkoda, ze jedna strona nie swieci.
Jest zestaw tych LED-ów dla obu stron (dwie płytki z przewodami), jako części zamienne 51600-53. Należy reklamować u sprzedawcy, PIKO wyślę brakujące elementy. Jako zamiennik, może być płytka/moduł Digikeijs DR6004x (różne barwy) jako zestaw 4, napięcie 6-22 V. Nie wiem jakie napięcie jest oryginalnej pikowskiej płytki.

Bolesław 102

Bolesław Wielki Znawca Wszystkiego
Reakcje
363 98 10
Ja, bym jednak taki niepełnosprawny model reklamował (jeżeli oczywiście nie upłynął termin reklamacji).
Ew. naprawa w własnym zakresie jest kosztowna i trudna dla nie wtajemniczonego do wykonania.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.889 526 30
inne obudowy przednich reflektorów
A czym, poza sposobem malowania, różnią się obudowy reflektorów w ET21-386 od tych w 92?

Czy ktoś wie, jak wygląda drugi bok ET21-92? Czy też ma duże żaluzje, jak we wcześniejszych modelach, czy może małe (tylko na górze)? Nie pamiętam od którego numeru były duże żaluzje z jednej strony.