• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET21

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
792 87 8
Niedawno nabylem Fiata 96309 w malowaniu seledynowym. Model w realu wyglada o niebo lepiej niz na fotce katalogowej. Jesli podobnie bedzie z ET21 to bedziemy mieli piekna replike.
Gdyby jeszcze popracowali troche nad zgarniaczami.....;)

OP
OP
D

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.447 486 107
PIKO nikogo "nie zrobiło w konia" - na stronie producenta "jak byk" stoi, że to model z epoki V. Była też informacja (nie raz powtarzana), że model ukaże się w malowaniu z żółtym czołem, a więc "z założenia" nie wcześniej niż w epoce V. Nie ma co "rozpaczać" - czekaliśmy tyle lat na model "Sputnika" (a może nie czekaliśmy, nie mając nawet nadziei na jego powstanie!) to poczekamy jeszcze kilka miesięcy czy rok... co to jest wobec dziesiątek lat bez modeli typowo polskiego taboru? Model z epoki IV na pewno się pojawi, a podejrzewam, że nastąpi to "wcześniej niż później". Odrobinę cierpliwości... "jest baza" - będą kolejne edycje.
Dokładnie. Sam czekałem na wersję z początku lat 70-tych i tak się nakręciłem na ten fakt, że zapomniałem, że taka informacja była jedynie nieoficjalnym "newsem" jednego z naszych kolegów z forum. ;) Więc spokojnie, PIKO wydaje lokomotywy z IV epoki więc i ET21 doczeka się takiej wersji. :kawa::kawa::kawa:

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.730 397 7
Jedna rzecz mnie tylko ciekawi to to, co Piko pokazywało na zdjęciach prototypu do modelu a tym co faktycznie wypuściło. Czy nikt na to nie zwrócił uwagi?...

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.525 112 11
Model fajnie wygląda. Jedno co mi przeszkadza to zgarniacze. Dla czego takie obcięte? Sam zbudowałem model ET21 w skali 1:87 od podstaw kilka lat wstecz. W modelu zastosowałem pełne zgarniacze i nawet nie bawiłem się w bzdurne sprzęgi oczkowe, tylko zlutowałem imitacje haków które osadziłem w czołownicy (jak w realu) na śrubce, tak żeby lekko się wychylały na boki. Lokomotywa jest na tyle krótka, że bezproblemowo przejeżdża modelowe pętle nie zawadzając zderzakami o ciągnięty tabor.