• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EP09

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.342 504 30
Ktoś wie czemu EP09 ma zdjęcie oryginału a reszta nowości to zdjęcia modeli?
Proste jak drut: Piko pewnie jeszcze nie ma gotowego modelu, tylko prototypy, być może nie pomalowane. A chodziło o pokazanie, w jakiej wersji będzie model. Zamieszczanie zdjęć oryginałów to częsta praktyka, nie tylko Piko. Kolega @maciusuper nigdy się z tym nie spotkał? ;)

maciusuper

Nowy użytkownik
Reakcje
5 1 0
Proste jak drut: Piko pewnie jeszcze nie ma gotowego modelu, tylko prototypy, być może nie pomalowane. A chodziło o pokazanie, w jakiej wersji będzie model. Zamieszczanie zdjęć oryginałów to częsta praktyka, nie tylko Piko. Kolega @maciusuper nigdy się z tym nie spotkał? ;)
No to EP09 to będzie bardziej listopadowa nowość niż październikowa
Nie tylko EP09-045 nie ma zdjęcia modelu, ale również zestaw wagonów węglarek DB Schenker Rail Polska. Zaś na zadane pytanie odpowiedź jest prozaiczna - producent po prostu nie ma jeszcze zdjęcia gotowego modelu, stąd w ulotce zdjęcie pierwowzoru.
Tak właśnie trochę prowokuje trochę tym pytaniem:) Bo dzisiaj mamy 14, malowanie, pakowanie, dystrybucja -wątpię że wyrobią się w październiku.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.162 131 19
Tak właśnie trochę prowokuje trochę tym pytaniem:) Bo dzisiaj mamy 14, malowanie, pakowanie, dystrybucja -wątpię że wyrobią się w październiku.
Modele jeśli już są w magazynie producenta, to są gotowe do wysyłki, w sensie w swoich własnych opakowaniach, kompletne, z instrukcjami, itd. - gotowe do wysyłki do sklepów, co wcale nie znaczy, że zostało już wykonane przez fotografa zdjęcie gotowego modelu. Może tak być, że modele już trafią do sklepów, a na stronie nadal nie będzie jeszcze zdjęcia modelu...

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.925 111 11
Naprawdę? Listopadową nowość roku pańskiego ukazują w wersji niepomalowanej? Z tym to ja się jeszcze nie spotkałem. Mam nadzieję że zarówno farbki jak i pędzelki mają chociaż kupione :)

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.297 33 7
Jak się nie ma czego przyczepić, to czepimy się zdjęcia, wizualizcji, rysunku?
Popracujcie trochę w firmie produkcyjnej, takiej co robi swoje produkty - to zobaczycie, że niezależnie od relacji czasowych, to nie zawsze da się idealnie zgrać r&d, produkcję i marketing.

Moim zdaniem, jeśli to nie przypadek, a celowo utrzymują zdjęcie to IMHO robią dobrze - fotka prawdziwego modelu wywoła ujadanie (w tym osób które nie kupią z róznych powodów, a na pewno osób które nie widziały modelu na żywo) ;)
Nie będzie bicia piany przez 5 stron zanim ktokolwiek zobaczy na żywo model.

kdam

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
O, widzę, że ktoś ma chyba ustawione powiadomienia na słowa kluczowe :D Cóż, zamówiłem dwie sztuki. Jakby mnie było stać to bym zamówił trzecią ;) W takim układzie aż ślinka cieknie aby zobaczyć coś na żywo :LOL: