• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EP09

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
167 10 4

JakubR

Aktywny użytkownik
Reakcje
333 0 0
Kolor jak kolor. Rzecz gustu;)
Natomiast bardziej niepokoi mnie, wystający okrąg przy górnym reflektorze. Chyba coś "nie zatrybiło"...:(
Ja się doczepię, pomimo świadomości że to tylko "wydmuszka" nam pokazana.
Model złożony na szybko...niechlujnie zmontowane reflektory i DWIE szyby zamiast jednej wzdłuż przedziału maszynowego. Niepokoi mnie również wygięte cięgło "saba", które to może się okazać tak delikatne, że wkładając/wyciagając model będą mogły się złamać (nawet w fabryce), więc ostotnym dla mnie jest sposób zapakowania tego modelu.

Na zdecydowany plus zasługuje widoczne cięgło przenoszące siły pociągowe między wózkiem, a pudłem.
Ciekawe jak wygląda z pełnym zgarniaczem ekspozycyjnym ten model...?

KHAB

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
136 7 1
Model złożony na szybko...niechlujnie zmontowane reflektory i DWIE szyby zamiast jednej wzdłuż przedziału maszynowego.
Układ szyb i żaluzji w pewnym okresie to była loteria. Taka konfiguracja, jak w prototypie PIKO, była/jest np. w lokomotywie EP09-030
Za to poręcz przy drzwiach do kabiny ma niewłaściwy kształt. Ale to tylko prototyp, na poprzednich zdjęciach jest ok.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Układ szyb i żaluzji w pewnym okresie to była loteria. Taka konfiguracja, jak w prototypie PIKO, była/jest np. w lokomotywie EP09-030
Za to poręcz przy drzwiach do kabiny ma niewłaściwy kształt. Ale to tylko prototyp, na poprzednich zdjęciach jest ok.
Ten prototyp to jak dla mnie pokazanie, że Piko jest w stanie zrobić różne wersje i numery EP09. Po prostu trzeba dobrze się przyjrzeć. I jeszcze dodatkowa informacja - wieszaki od zawieszenia są elementem budy, a nie wózków, jak niektórzy to podejrzewali.

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
554 21 1
Lepsze słabe zdjęcia niż żadne, wrzucam więc swoje knoty z niedzielnej sosnowieckiej giełdy modelarskiej. Ciężko było zrobić dobre zdjęcia ze względu na słabe warunki i fakt, że model cały czas był w ruchu. Mogę natomiast w 100% zdementować obawy, jakoby wieszaki (?) były przymocowane do wózka, co sugerował ich kolor. Nie są. Są niewychylną częścią pudła.

Załączniki

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
256 52 2
Lepsze słabe zdjęcia niż żadne, wrzucam więc swoje knoty z niedzielnej sosnowieckiej giełdy modelarskiej. Ciężko było zrobić dobre zdjęcia ze względu na słabe warunki i fakt, że model cały czas był w ruchu. Mogę natomiast w 100% zdementować obawy, jakoby wieszaki (?) były przymocowane do wózka, co sugerował ich kolor. Nie są. Są niewychylną częścią pudła.
Trąbki do złudzenia podobne do tych z EN57. Oczywiście to nie wada, wręcz progres w stosunku do "7"