• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pendolino PKP Intercity

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
A co na maglev do kolei tradycyjnej? Chińczycy są daleko z przodu jeżeli chodzi o długość kolei dużych prędkości a pociągi do ich obsługi są jednymi z najnowocześniejszych na świecie.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.284 3 0
Ktoś się bawi ocenami chyba albo miałem włam na konto. Nie dawałem "staroć" postowi Rafałowi G. Ciekaw też jestem czy on mi walnął "słabe" pod moim postem...

Darkman

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 1 0
A mnie trochę dziwi praca tej całej KE. Skoro raz przyznali jakąś pulę pieniędzy to dlaczego kilkukrotnie ją zmniejszają (teraz do 0). Nie mogli od razu przeanalizować całej sprawy?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.368 544 30
Ale dajecie się wkręcać nierzetelnemu portalowi. Pismaki gdzieś czegoś nie dosłyszą, resztę sobie dośpiewają i jazda! A że prawda jest "trochę" inna? A cóż to szkodzi. Prawda jest taka, że cofnęli 14 milionów, co oznacza, że UE dopłaci 74 zamiast 88 milionów.
http://www.rynek-kolejowy.pl/54788/mniejsza_dotacja_na_pendolino.htm

To jednak pewna różnica w stosunku do "informacji" wspomnianego portalu:
"Komisja Europejska cofnęła wszelkie finanse na ten projekt. Polska musi więc zapłacić za niego sama."

Reakcje
292 0 0
Ale dajecie się wkręcać nierzetelnemu portalowi. Pismaki gdzieś czegoś nie dosłyszą, resztę sobie dośpiewają i jazda! A że prawda jest "trochę" inna? A cóż to szkodzi. Prawda jest taka, że cofnęli 14 milionów, co oznacza, że UE dopłaci 74 zamiast 88 milionów.

"Komisja Europejska cofnęła wszelkie finanse na ten projekt. Polska musi więc zapłacić za niego sama."
No tak, pismaki zawsze naciągają fakty ale my mamy okazję się pośmiać z całego cyrku.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0

Dokładnie taka sama informacja znajduje się na stronie PKP Intercity. Nigdy nie popierałem projektu Pedolino i nigdy popierał nie będę ale nierzetelności prasy również nie ciepię. Ten artykuł od początku nie wygląda na rzetelny sądząc choćby po tytule.

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
1.823 45 3
Zdjęcie na dowód, że Pendolino jednak mieści się w nowej hali na Grochowie.
Nooo, od razu będzie mi się inaczej (czytaj: lepiej) żyło. Z radości kupię żonie nowe futro na zimę. A te brakujące 14mln EUR jakoś wysupłam do spółki z rodakami.

PS. żeby nie było wątpliwości: jestem zdecydowanym zwolennikiem KDP, ale zdecydowanym krytykiem całej sprawy i okoliczności zakupu tego spaghetto.