• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.101 5 0
Pierwsze słowo jakie przychodzi mi do głowy to SZTOS! :eek: Nad czymś bardziej konstruktywnym muszę chwilę pomyśleć z otwartą "paszczą"... :D
Wspaniały pomysł z fantastycznym wykonaniem. Te otwierane trapy robią kapitalną robotę a do tego ta podłoga... Kolejna piękna miniatura zasila H-zerową bazę. :)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.190 1 0
Pierwsze słowo jakie przychodzi mi do głowy to SZTOS! :eek: Nad czymś bardziej konstruktywnym muszę chwilę pomyśleć z otwartą "paszczą"... :D
Wspaniały pomysł z fantastycznym wykonaniem. Te otwierane trapy robią kapitalną robotę a do tego ta podłoga... Kolejna piękna miniatura zasila H-zerową bazę. :)
Szczerze dziękuję. Ze Sławkiem szykowaliśmy się do tego modelu od prawie pół roku przy naprawde niewielkiej dokumentacji. W kwestii otwieranych trapów to całkowicie jego zasługa. Ja chciałem jeden - Sławek podjął świetną decyzję i zrobił dwa.
W międzyczasie podrzucił mi w paczce ... drewniany pokład do modelu Titanica z informacją, że może się przyda. Jak widać, tak się stało. Koń znaleziony też w jednej z przesyłek, był próbą wydruku - kolejnym "przydasiem" Wygląda na to, że w naszej współpracy oprócz planu i projektu spory udział mają zbiegi okoliczności.
I chomikowanie.
Bardzo mnie ten model cieszy i cholernie fajnie, źe się Wam podoba.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.190 1 0
Rewelacyjny model. (y) Jestem pod wrażeniem. o_O

Z tego co pamiętam, to chyba jeszcze wystąpiło w serialu "Karino".
Te kadry są prawdopodobnie z tego serialu:

Zobacz załącznik 989943

Zobacz załącznik 989941
Maćku, więc przeglądam te odcinki serialu z nadzieją na więcej szczegółów ale porwała mnie drugoplanowa rola Maklakiewicza. K a p i t a l n e. Znajdę coś albo i nie - ale co się naśmieje, to moje. Dzięki.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.190 1 0
Maćku. Nic to. W "Karino" pojawiają się za to dwa inne auta do przewozu koni. Star z naczepą oraz bodajże skoda 706 /jelcz 043 przerobiona na "koniowóz. Zainteresowany screenami?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.592 392 20
Zdjęć z tamtego okresu nigdy nie za wiele. Także poproszę o screeny.
Możesz także wkleić je w dziale - Skala 1:1

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.734 109 2
Tydzień człowiek jedzie odpocząć a tu proszę Maciej stworzył Brodacze :) :) :) , cieszę się że mogę być inspiracją dla takiego fachowca jak Ty, Volvo wyszło kapitalnie (y)(y)(y)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.190 1 0
Cześć Wam Wszystkim.
Nie dość, że trudno było wrócić z urlopu, to jeszcze trudniej wrócić do poprawek w tym modelu,
Nie jest nowy. Skończyłem go "miesiąc temu wstecz"
Jacek - emerytowany kierowca Pekaesu- jak go zobaczył, to napisał :
- O! Europech!
Po czym wywalił całą litanie tego co w tym modelu się psuło, okraszając mądrościami w stylu "Mosz iveco? - nie jedź za daleko"
Ja powinienem dopisać swój rozdział o tym, co działo się z modelem ale nie mogę, bo wciąż mnie telepie.
@maciek66 widział.
@Sławek13 - ogarnął akcję ratunkową.
Skutecznie.
Oprócz sławkowego wydruku zabudowy, wyszperałem w jego paczce z "przydasiami" zapasowe koło, skrzynki i zbiornik z paliwem.
Zgodnie ze szkołą szczecińską jest antenka i uszczelki w szybach.

Acha z nowości druku 3D - przynajmniej u mnie- odbiornik GPS na dachu FH12
No i drobna zapowiedź.
@Tomek M. coś z Twojej półeczki.

Do rzeczy:
Tadam! Iveco Eurotech w barwach Pekaes Warszawa
20230829_160551.jpg
20230829_160639.jpg
20230829_160811.jpg
20230829_160652.jpg
20230829_161406.jpg
20230829_163337.jpg
20230829_161754.jpg
20230829_160503.jpg
20230829_161131.jpg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.869 70 0
Napiszę to śląsko-góralsko-marsjańską gwarą;
"łodpoczołeś, wytrzeźwiołeś i się za robota wziołeś"
Strasznie się cieszę że wrzucasz na warsztat busa, szkoda że znając tabor Pekaes to w sumie można jeszcze tylko O 302 wyrzeźbić, z łatwo dostępnych gotowych modeli. wcześniejsze jak Van holl czy magirus jako tako nie występują, chyba że gdzieś w 3D albo zywica jakaś.
Nie spotkałem się w każdym razie jeszcze nigdzie.
Co do iveco...,mechanika jedno, wygląd drugie, a mnie się podobały. Model super(y)(y)(y)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
3.190 1 0
Napiszę to śląsko-góralsko-marsjańską gwarą;
"łodpoczołeś, wytrzeźwiołeś i się za robota wziołeś"
Strasznie się cieszę że wrzucasz na warsztat busa, szkoda że znając tabor Pekaes to w sumie można jeszcze tylko O 302 wyrzeźbić, z łatwo dostępnych gotowych modeli. wcześniejsze jak Van holl czy magirus jako tako nie występują, chyba że gdzieś w 3D albo zywica jakaś.
Nie spotkałem się w każdym razie jeszcze nigdzie.
Co do iveco...,mechanika jedno, wygląd drugie, a mnie się podobały. Model super(y)(y)(y)
Dziękuję. Doceniam. W kwestii busów - pełna zgoda a wspomniana przez Ciebie 302 - ka jest po prostu piękna. Trójeczka łatwiejsza pod kątem bazy ale z perspektywy spójnej dokomuntacji fotograficznej - bałagan. Dużo zdjęć różnych egzemplarzy ale każdy w innym malowaniu, każdego po kawałku... Ech.
A Eurotech bryłę ma bardzo fajną.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19