• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozy stojące jako pomniki.

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Oj, strasznie się biedaczka zestarzała.... przydałby się prezent od świętego Mikołaja w postaci gruuubej koperty żeby w tę "Tytkę" zainwestować... dopóki jeszcze jest w co.

Generał

Znany użytkownik
Reakcje
810 5 0
Nadmienić należy że Ol49-29 ustawiona została jako pomnik w miejscowości Stare Juchy.
A tak wyglądała w 1985 roku kiedy to stacjonowała w Sierpcu a zdjęcie wykonałem w Nasielsku .
03 Ol49-29 NASIELSK 06 85.jpg

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
10.018 30 0
W zasadzie komentarz "z cyganem" oddaje istotę sprawy. Mam wrażenie, że kolega o nicku: piotrek092 "chciał dobrze, ale wyszło jak zawsze". Mój wpis opatrzył notą: "nie doceniam", natomiast po upływie godziny, sporządził własny odrębny komentarz, z którego jasno wynika, że pomysł oklejenia parowozu sreberkiem również mu się nie podoba.
No cóż, może piotrek092 się zreflektuje i wycofa ocenę...
I jeszcze na koniec dwie sprawy. Pierwsza - parowóz na żywo wygląda o wiele gorzej niż na zdjęciu.
Druga - dopiero przed chwilą zreflektowałem się, że w dziale "Wąskotorowe klimaty" temat został już poruszony. I to w sposób emocjonalny. Dlatego też chciałbym dodać, iż moją intencją nie było sprawianie nikomu przykrości.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
3 0 0
A ja to tak odebrałem ,nie znoszę profanowania zabytków tym bardziej kolejowych .Krew mnie zalewa jak się dba o zabytki kolejowe,złomuje się, niszczeją pod opieką ]pseudo muzealników ] . Ocenę wycofałem.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.815 573 30
Panowie, więcej luzu. Parowozowi nic złego się chyba nie stało, ot tzw. "instalacja artystyczna", jednym się podoba, innym mniej, ale mam nadzieję, że postoi tak trochę i wróci do normalnego stanu. Szkoda naszych emocji na takie bzdety, już w drugim wątku. Pozytywną rzeczą jest to, że ktoś dostrzegł w tym peiksie coś godnego zainteresowania, nawet, jeżeli forma tego zainteresowania jest trochę kontrowersyjna.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.667 514 29
Na zakończenie dodam że Px tak pasuje do Fabrycznej, jak piącha do nosa, gdyby przyciągnęli petuchę z Olechowa, wtedy nawet sreberko by się przydało, żeby zamaskować jej stan obecny.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.815 573 30
Wolno krytykować, tylko niepotrzebne są tak duże emocje. Nie używajmy wielkich słów do małych, w istocie, rzeczy, nie musimy we wszystkim doszukiwać się ideologii.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 24 8
Dopiero teraz odnalazłem ten wątek i wspaniałe fotografie i chyba można tu tylko powiedzieć jedno ........ jakie te wszystkie parowozy kiedyś piękne były ...

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.632 255 31

Załączniki

Ostatnio edytowane: