TKt48-116 Inowrocław 9.03.2014r
Dzisiaj odwiedziłem w Aleksandrów Kujawski. Niegdyś wspaniała stacja, dzisiaj sprawia przytłaczające wrażenie. Po muzealnym taborze ani śladu.
Od mieszkańców Aleksandrowa dowiedziałem się, że w odległości 1,5-ra kilometra za stacją stoi jakaś lokomotywa. Po jej odnalezieniu okazało się, że jest to ten sam parowóz, który został uwieczniony przez Kolegę
Ceylon w 2014 roku w Inowrocławiu. Wykonałem całą sesję zdjęciową szczegółów tego parowozu, ale ponieważ temat dotyczy pomników, to opublikuję tylko trzy "ogólne" zdjęcia tej lokomotywy.
TKt48-116, Aleksandrów Kujawski, dnia 17.10.2016 roku, miejsce postoju - wygląda na prywatną posesję.
PS. Na życzenie Kolegów mogę opublikować resztę zdjęć. Przedstawiają one wszystkie te elementy i szczegóły parowozu, jakie udało mi się sfotografować trzymając aparat zamontowany na statywie. Statywu użyłem jako wysięgnika, który trzymałem w wyciągniętej za płotem posesji ręce.
Swoją drogą, ciekawą i długą drogę przebyła ta TKt-ka pomiędzy 2014 i 2016 rokiem

.
Na zakończenie mogę stwierdzić, że moją wyprawę w Kujawsko-Pomorskie zakończyłem bez sukcesów w zakresie odnalezienia śladów moich pociągów sanitarnych.
Jak już wspominałem mam jeszcze kilkanaście zdjęć tej TK-tki oraz stacji Nieszawa Waganiec, których nie wiem gdzie mam opublikować.
Reasumując, straciłem kilka dni na szukanie rzadkiego taboru prezentowanego na
http://odkrywca.pl/polskie-pociagi-szpitalne-i-sanitarne,745642.html . Ostatnio opublikowałem pod umieszczonym linkiem wagon do przewozu podróżnych 3 kl serii Ctuxz (ex DRB Behelfswagen MC 4i-44) w barwach PCK i niestety nie mogę uzyskać żadnych znaczących postępów.
Proszę Kolegów o pomoc w rozwinięciu tematu.