• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Większość programów do obróbki zdjęć ma funkcję odwracania, więc nie powinno to być dużym problemem.

3.JPG
6.JPG
10.JPG
11.JPG

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Kolego Szwed, dziękuję za docenienie, ale to nie moje fotki, ja je tylko odwróciłem. Były zamieszczone we wcześniejszym poście kolegi garcii ramireza i to jemu należy się uznanie za ich wygrzebanie i wrzucenie tu.

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
261 0 0
Chciałbym zwrócić się do tych Kolegów, którzy są lepiej niż ja obeznani z realiami ruchowymi panującymi niegdyś na linii Lębork-Kartuzy. Na poniższym, niestety bardzo kiepskim, zdjęciu zrobionym koło Sierakowic w dniu 18.05.1990 r. kościerski Ty42-51 nie ciągnie, a pcha przed sobą wagony – stąd obecność tych dwóch gostków na przedzie. Jeśli się nie mylę, parowóz wracał z Kamienicy Królewskiej. Jak się dowiedziałem sporo później od jednego maszynisty z Kościerzyny, rzekomo jeżdżono tam w tym czasie nawet kilka razy w tygodniu, zapewne do pobliskich sporych magazynów, tak więc raczej jednak nadal istniała tam możliwość przeprowadzenia tak podstawowego manewru jak zmiana czoła pociągu. Co zatem mogło zaważyć o takiej dziwnej jeździe?

569.jpg

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
261 0 0
Tak, to cenna wskazówka, ale wydaje mi się, że taka sytuacja miałaby miejsce podczas dojazdu do danego uszkodzonego miejsca, tymczasem ten pociąg już wracał do Sierakowic, gdzie parowóz zajął normalne miejsce na przedzie składu. Ale fakt – mogło i tak być.

Ostatnio edytowane: