Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W wakacje dwa lata temu dane mi było poprowadzić przez kilka minut Ol49-69... Nigdy tego nie zapomnę! Wolsztyńskie parowozy, nawet jak już ich nie będzie, zawsze będą mi się kojarzyły z dzieciństwem jak się jechało do Wolsztyna lub Sulechowa.
Może jestem z samochodowego działu ale na paradę też już z 10 lat jeżdżę . Pamiętam jak kiedyś nie było ogrodzeń , sokistów itd., pierwsze stoisko nieśmiało sprzedające kiełbasę . A teraz to już tylko jarmark , na odcinku stacja-szopa nic nie dało się oglądać dopiero jakieś warunki były na łące .
Na szczęście maszyny tam dojechały a nie tak jak w zeszłym roku .
Też się obawiam że to jakiś początek końca.
Helenka potrzebuje i tak nowych zestawów kół napędowych . Więc rdza im już niegroźna. Podobno jak głośi plotka z parowozowni z 20132 z grudnia, Cargo chciało zapłacić za nowe zestawy i ich wymianę, ale właściciel (muzeum kolejnictwa z Warsszawy) się nie zgodził () .A od stania to albo już się skończyła albo niedługo wygaśnie rewizja wewnętrzna kotła.