• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pancerka 1/35

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Szkoda tylko że, na naszym forum tak mało ludzi komentuje rewelacyjne modele a ogranicza się tylko do oglądania.
Zgadzam się z tym w 100%,w tym temacie modele faktycznie świetnie wykonane- choć to nie moja bajka.
Co do komentowania to ogólnie mało z nas pisze o modelach tych fajnych i tych gorszych,a szkoda.
Ja wychodzę z założenia,że po to dajemy foty aby być gotowym również na krytykę.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Kurcze przegapiłem poprzednią prezentację a teraz to mało z wrażenia nie padłem... :eek: Jak dla mnie to mistrzostwo świata! Normalnie jakby jakieś tło "wynależć" do prezentowania tych pancerniaków to były by nie do odróżnienia od oryginałów.
Irokez dla mnie jesteś MISTRZEM !

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
Irokez (y) a zdradził byś czym robiłeś zacieki paliwa i to błoto, również zapytam przy okazji czym robiłeś zacieki na ruskich cysternach?

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
Ruskie cysterny to nie moja robota.Natomiast tutaj używam jakiejś gęstej "farby".Sam nie wiem co to dokładnie jest, ma lekko transparentny, brązowy kolor.Paćkam trochę tego i chwile czekam aż podeschnie.Potem delikatnie Dark Washem z Miga na to_Ogólnie musze wybrubować produkty AK, ale jakoś ciągle nie mogę się zebrać i zaryzykować z nimi.Lubie stare sprawdzone metody i eksperymentowanie nie leży mi zbytnio.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
Ruskie cysterny to nie moja robota.Natomiast tutaj używam jakiejś gęstej "farby".Sam nie wiem co to dokładnie jest, ma lekko transparentny, brązowy kolor.Paćkam trochę tego i chwile czekam aż podeschnie.Potem delikatnie Dark Washem z Miga na to_Ogólnie musze wybrubować produkty AK, ale jakoś ciągle nie mogę się zebrać i zaryzykować z nimi.Lubie stare sprawdzone metody i eksperymentowanie nie leży mi zbytnio.
Nie jest to ?Life color?

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
Nie z tym nic nie miałem doczynienia.Jest szansa że ustale co to za specyfik.
Do T-54 dotarły wszystkie części i jest gotowy do malowania.Gotowy do malowania jest też kolejny T-55, ten będzie z roku 1968.Powoli też powstaje żywiczny model zestawu przeciwlotniczego ZSU-57-2, który bedzie oczywiście w malowaniu 7 Łużyckiej.
SAM_0529.jpg
SAM_0530.jpg
SAM_0531.jpg
SAM_0532.jpg
SAM_0533.jpg
SAM_0526.jpg
SAM_0527.jpg
SAM_0528.jpg
712827.jpg
SAM_0534.jpg
SAM_0535.jpg

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.470 109 2
Ten przeciw lotniczy to brzydal jakich mało, sama konstrukcja ciekawa, ale z wyglądu mi się nie podoba.
Czekam na koniec prac, robisz następne świetne modele.(y)

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
To jest wieża ze starego modelu.Był juz pomalowany i miał nałożone kalki.Miał iść na handel, ale postanowiłem że będzie dawcą częśći.Nie chciało mi się tego odbarwiać, więc przetarłem papierem ściernym.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
No tylko zależy to też od kalki.Ten numer to była kalka Tamiyi a przed nią był orzeł z jednej z polskich firm robiących kalkomanie i mimo takiego samego zabezpieczenia lakierami orzeł zlazł w całości po przetarciu tym papierem a numer jak widzisz trzyma się całkiem dobrze.Patent zatem jest, ale nie na wszystkie kalkomanie, niestety bo mam w planach zrobić jakiś czołg stojący od lat w muzeum i takie starte numery taktyczne byłyby idealne.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.544 47 0
Pomalowałem dwa kolejne modele, teraz pozostało wykończyć, nałozyć kalki i zbrudzić.
T-54 oraz T-55 z interwencji w Czechosłowacji w 1968.

SAM_0537.jpg
SAM_0538.jpg
SAM_0539.jpg
SAM_0540.jpg

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Kurcze i znowu przegapiłem poprzednią prezentację a tam takie "cudo" w postaci tego samobieżnego działa przeciwlotniczego, które mi się bardzo podoba zresztą tak samo jak "Shilka", która chyba Tobie Irokez nie podoba się za bardzo z tego co pamietam. Już nie mogę się doczekać na efekt końcowy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Skala 1:35 1
Skala 1:35 5