• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.853 91 4
No ja niedawno zamawiałem i cło zapłaciłem za model, a był to tylko jeden model.
Jeśli dostajesz fakturę to do 6000€ bez deklaracji pochodzenia i powyżej tej kwoty z deklaracją lub świadectwem przewozowym, towary są zwolnione z cła. Nie będę dywagował, wczoraj dostałem fakturę z RhB na mapy bez cła i VAT, którego stawka w tym momencie wynosi 8,1%.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Zobaczcie to! Ceny tak niskie, że aż niedobrze się robi. Żal, że się kupiło wcześniej po normalnych cenach, no ale kto by wiedział...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.150 131 19
Zaraz, to Remek w wątku o modelach reklamuje swój własny sklep? To może ja też zacznę tu pisać o modelach jakie sprzedaję, a jest tego trochę.
Nie mam tego wystawionego w dziale Giełda (nie jest to moja prywatna sprzedaż), a oferta jest ogólnodostępna i jest zgodna z tematem (wyprzedaż), tak jak wstawiane przez innych oferty np. modelmanii, Modellbahnshop LIPPE, itd.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
Ale nikt nie wstawia linków do swoich ofert czy sklepu, a Ty tak. Udajesz tylko że nie widzisz różnicy? Poza tym:
nie jest to moja prywatna sprzedaż
nie jest prywatna tylko wręcz komercyjna, zarobkowa. W mojej ocenie nie jest to w porządku by na forum w dziale o modelach tak wprost reklamować swój sklep. I nie kojarzę by ktoś wcześniej coś takiego robił.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.368 473 107
Ale nikt nie wstawia linków do swoich ofert czy sklepu, a Ty tak. Udajesz tylko że nie widzisz różnicy? Poza tym:

nie jest prywatna tylko wręcz komercyjna, zarobkowa. W mojej ocenie nie jest to w porządku by na forum w dziale o modelach tak wprost reklamować swój sklep. I nie kojarzę by ktoś wcześniej coś takiego robił.
Przestań frustracie ciągle się o wszystko czepiać.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.150 131 19
Ale nikt nie wstawia linków do swoich ofert czy sklepu, a Ty tak. Udajesz tylko że nie widzisz różnicy?
Czy uważasz, że nie mógłbym poprosić kogokolwiek z moich znajomych/kolegów, aby zrobił to za mnie? Mógłbym i wówczas nie miałbyś się o co przyczepić, ale wolę zrobić to sam, niż udawać, że robi to ktoś za mnie. Nie muszę się wysługiwać innymi, aby coś "ominąć". Czy zrobiłem coś złego?
Zauważ, że nie jest to standardowa oferta/reklama sklepu, a raczej okazja dla innych kolegów, aby kupić ten model w atrakcyjnej cenie i tylko dlatego pozwoliłem sobie wstawić tutaj tę informację, z resztą nawet bez podania nazwy sklepu, aby nie robić reklamy. Jeśli uważasz, że nie powinno jej tu być, możesz zgłosić ten post moderacji do usunięcia.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
Przesyłka z Modellbahnshop wynosi 3€ , a ogólnie 100zł za przesyłkę z Niemiec to chyba u cwaniaczków sprzedających trochę taniej a odrabiających na przesyłkach. Nawet ze Szwajcarii przesyłki są po 8,5-10CHF.
Skąd takie ceny? Elriwa w Niemczech za zakup poniżej 90 Euro bierze za przesyłkę 5,99 EURO ale na Niemcy, normalna cena przesyłki rejestrowanej z Niemiec chyba Hermes to ok 11 Euro a DHL to 18 EURO. To skąd te 3 EURO?

ministerek

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 10 2
Skąd takie ceny? Elriwa w Niemczech za zakup poniżej 90 Euro bierze za przesyłkę 5,99 EURO ale na Niemcy, normalna cena przesyłki rejestrowanej z Niemiec chyba Hermes to ok 11 Euro a DHL to 18 EURO. To skąd te 3 EURO?
Za zakupy do 100 Euro 9,90, powyżej 100 - 3,90. Ze względu na wysyłane ilości mają dobrą umowę z firmą kurierską.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18