• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.128 87 0
Na uwagę zasługują:
  • czarna centralka Z21 (Roco 10820 - więcej funkcji, niż biała centralka; chodzi za mną od lat);
  • booster (Roco 10806 - o ile ktoś ma tak gigantyczną makietę, że potrzebuje).
Ceny tych rzeczy w MM już prawie zbliżają się do okazji na portalach aukcyjnych.

Reszta, w tym dekodery, to raczej standard.

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.150 131 19
EN57-925 z dźwiękiem (PIKO 51452) można też kupić w Polsce w bardzo zbliżonej cenie - np. w Toruniu za 1777,30 zł (29,74 zł różnicy w porównaniu do oferty modellbahnshop LIPPE - 1747,56 zł):

https://www.facebook.com/piernikowa...piUKwoUMBDdsgqTMQ9AnfkawXnHPUTo5FhAbvrgPrQDDl

51452_cena.png

W promocji jest znacznie więcej modeli firmy PIKO z dekoderami dźwiękowymi, a jest też kilka analogowych - DRG, DR, DB, DB AG, ČSD, ČD, ČD Cargo, MÁV, ÖBB, NS, FS, DSB, SNCB oraz prywatni przewoźnicy. Z modeli PKP jest jeszcze analogowa TKt1. Są ponadto przecenione dwa modele w TT oraz kilka w N-ce.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.150 131 19
W każdym razie - mając do wyboru niemalże identyczne oferty z kraju i z zagranicy, dobrze jest wybrać ofertę krajową, aby wspierać naszą gospodarkę :) - ponadto w przypadku jakichkolwiek problemów z modelem, łatwiej będzie rozwiązać problem przez sklep w Polsce niż w Niemczech.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
W każdym razie - mając do wyboru niemalże identyczne oferty z kraju i z zagranicy, dobrze jest wybrać ofertę krajową, aby wspierać naszą gospodarkę :) - ponadto w przypadku jakichkolwiek problemów z modelem, łatwiej będzie rozwiązać problem przez sklep w Polsce niż w Niemczech.
Też tak uważam. Dlatego jakbym miał fundusze to bym zakupił w Toruniu a nie w Detmold:)

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Akurat ze sklepem Modellbahnshop-Lippe mam jak najbardziej pozytywne odczucia. Swego czasu kupiłem model i niestety przyszedł potrzaskany, o czym zresztą pisałem na forum. Bez żadnych ceregieli i zbędnych dyskusji, otrzymałem nowy. Także mogę każdemu ten sklep polecić, a koszt wysyłki 3,90 Euro.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
EN57-925 z dźwiękiem (PIKO 51452) można też kupić w Polsce w bardzo zbliżonej cenie - np. w Toruniu za 1777,30 zł (29,74 zł różnicy w porównaniu do oferty modellbahnshop LIPPE - 1747,56 zł):

https://www.facebook.com/piernikowa...piUKwoUMBDdsgqTMQ9AnfkawXnHPUTo5FhAbvrgPrQDDl
Pewnie, że można. Ale najpierw trzeba wiedzieć, że jest taki sklep ;), a nie łatwo trafić na niego, bo strony www nie ma. Teraz już wiem :).
@Remaj12 gdyby uwzględnić 100 zł za przesyłkę z Niemiec to tu wyjdzie jeszcze taniej ;)
Niech Kolega najpierw sprawdzi ile kosztuje przesyłka z MSL do Polski, a potem wypisuje takie głupotki ;) (żarcik). A jest to poniżej 20 zł, to jak na międzynarodową przesyłkę - jak za darmo. Tyle płaci się za przesyłki z indywidualnych źródeł.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.586 120 86
Ja wiem ile kosztuje z Niemiec, Portugalii. Francji z eBay. I tam to jest mniej więcej 100 zł. Relatywnie tanio jest z Autralii, Nowej Zelandii czy Japonii. Tylko około 200 zł. Jeszcze czeka mnie paczka z Brazyli. Jak przyjdzie to napisze jaki będzie koszt. ;)

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
Pewnie, że można. Ale najpierw trzeba wiedzieć, że jest taki sklep ;), a nie łatwo trafić na niego, bo strony www nie ma. Teraz już wiem :).

Niech Kolega najpierw sprawdzi ile kosztuje przesyłka z MSL do Polski, a potem wypisuje takie głupotki ;) (żarcik). A jest to poniżej 20 zł, to jak na międzynarodową przesyłkę - jak za darmo. Tyle płaci się za przesyłki z indywidualnych źródeł.
Przecież to jest sklep Remaka więc powinien dobrze wiedzieć jak działa konkurencja.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18