• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Osobowe i sportowe 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
W tej wersji oczywiście to rzecz gustu ale dla mnie totalny brzydal, gdzieś pod górą plastiku zniknęła klasyczna linia M1.
Masz rację Marcinie. Klasyczne linie samochodów wielokrotnie były przebudowywane do wyścigów i ginęły pod nakładanymi plastikowymi elementami. Szczególnie widać to właśnie w pojazdach, które startowały w klasie - Gruppe 5. Te samochody były bardzo często budowane w małych specjalistycznych manufakturach na bazie dostępnych homologowanych pojazdów. Tak właśnie było z tym samochodem, który miał napęd z BMW M1, a reszta powstała we francuskim zakładzie Tico Martiniego, który wyspecjalizował się w budowie bolidów formuły F3 i przebudował to M1.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Udało mi się wreszcie zdobyć w skali 1:43 kolejny samochód, którym jeździłem. BMW 3 kombi (E91). Co prawda mój był grafitowy, ale nie znalazłem takiego koloru, zatem jak się nie ma co się lubi... ;)

BMW 3 E91 001.jpg
BMW 3 E91 002.jpg
BMW 3 E91 003.jpg
BMW 3 E91 004.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Tak, podnosi się i stąd taka szczelina. Zapomniałem zrobić porządne zdjęcie, bo to z sesji wyszło nieostre :mad: i teraz zrobiłem nową fotkę.

BMW 3 E91 005.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
W ostatnim czasie udało mi się zdobyć kolejny model samochodu, którym jeżdżę. Producent jest mi nieznany, bo na pudełku są tylko chińskie "krzaczki", a model przyjechał bezpośrednio ze sklepu z Chin.

Honda CRV 001.jpg
Honda CRV 002.jpg
Honda CRV 003.jpg
Honda CRV 004.jpg
Honda CRV 005.jpg
Honda CRV 006.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Nie umiem pisać tak jak kolega @Jacek T4 , który pięknie opisuje filmy pokazując modele filmowe. U mnie w "garażu" jest parę modeli samochodów, które brały udział w filmach. Jednym z filmów, który lubię i pamiętam jak go pierwszy raz oglądałem w kinie jest Terminator. To jeden z ciekawszych filmów z pierwszej połowy lat 80 ubiegłego wieku. Z tego filmu garażuje u mnie Jeep Renegade, którym jeździła Sarah O'Conor, matka przyszłego przywódcy rebeliantów. Producentem modelu jest Greenlight.

Jeep Renegade Terminator 001.jpg
Jeep Renegade Terminator 002.jpg
Jeep Renegade Terminator 003.jpg
Jeep Renegade Terminator 004.jpg
Jeep Renegade Terminator 005.jpg
Jeep Renegade Terminator 006.jpg
Jeep Renegade Terminator 007.jpg
Jeep Renegade Terminator 008.jpg
Jeep Renegade Terminator 009.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Nie jest to Willys Jeep, ale i tak lubię tą wersję i to bardzo. Lata 80-te i pojazd powszechnie używany w filmach. Chyba najbardziej mi się kojarzy z Drużyną A, w której to rozbito takich dziesiątki.
Model przyjemnie zrobiony.(y)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Chyba najbardziej mi się kojarzy z Drużyną A, w której to rozbito takich dziesiątki.
Tak, w serialu o Drużynie A występował ten sam pojazd... Może kiedyś go nabędę, bo pamiętam jak w pierwszych osiedlowych telewizjach satelitarnych można było oglądać ten serial...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:43 776