Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Masz rację Marcinie. Klasyczne linie samochodów wielokrotnie były przebudowywane do wyścigów i ginęły pod nakładanymi plastikowymi elementami. Szczególnie widać to właśnie w pojazdach, które startowały w klasie - Gruppe 5. Te samochody były bardzo często budowane w małych specjalistycznych manufakturach na bazie dostępnych homologowanych pojazdów. Tak właśnie było z tym samochodem, który miał napęd z BMW M1, a reszta powstała we francuskim zakładzie Tico Martiniego, który wyspecjalizował się w budowie bolidów formuły F3 i przebudował to M1.
Udało mi się wreszcie zdobyć w skali 1:43 kolejny samochód, którym jeździłem. BMW 3 kombi (E91). Co prawda mój był grafitowy, ale nie znalazłem takiego koloru, zatem jak się nie ma co się lubi...
W ostatnim czasie udało mi się zdobyć kolejny model samochodu, którym jeżdżę. Producent jest mi nieznany, bo na pudełku są tylko chińskie "krzaczki", a model przyjechał bezpośrednio ze sklepu z Chin.
Ferrari 348TS robi wrażenie, detali jest naprawdę dużo, a sam samochód też bardzo mi się podoba. Jeśli chodzi o BMW najbardziej podoba mi się ten intensywnie czerwony lakier z refleksami światła
Na pewno na benzynową, ale jeśli to bezawaryjna to nie musiałem przechodzić. Z poprzednimi kilkoma samochodami spod znaku śmigiełka też byłem w bezawaryjnej...
Nie umiem pisać tak jak kolega @Jacek T4 , który pięknie opisuje filmy pokazując modele filmowe. U mnie w "garażu" jest parę modeli samochodów, które brały udział w filmach. Jednym z filmów, który lubię i pamiętam jak go pierwszy raz oglądałem w kinie jest Terminator. To jeden z ciekawszych filmów z pierwszej połowy lat 80 ubiegłego wieku. Z tego filmu garażuje u mnie Jeep Renegade, którym jeździła Sarah O'Conor, matka przyszłego przywódcy rebeliantów. Producentem modelu jest Greenlight.
Nie jest to Willys Jeep, ale i tak lubię tą wersję i to bardzo. Lata 80-te i pojazd powszechnie używany w filmach. Chyba najbardziej mi się kojarzy z Drużyną A, w której to rozbito takich dziesiątki.
Model przyjemnie zrobiony.
Tak, w serialu o Drużynie A występował ten sam pojazd... Może kiedyś go nabędę, bo pamiętam jak w pierwszych osiedlowych telewizjach satelitarnych można było oglądać ten serial...