• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2025 w N

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.679 24 0
NOWOŚCI LETNIE MINITRIX 2025: KLIK

Jak ktoś ma ochotę na Flixtraina nie od Hobbytrain, to Trix z takim właśnie wyskoczył ;)

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.094 149 0
"Czelendżer" od trixa???
Przynajmniej numer historyczny a nie muzealny

Numbers 3950-3969 scrapped between 1956 and 1961.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.489 85 12
Flixtrain wyglada ciekawie, ale ten BR245 z dwoma Twindexxami też ciekawy... jak się ma 2 pośrednie i kabinowca...:cool:
Tylko po co mi kolejna centralka??:ROFL::ROFL::ROFL:

Pozdr,...

Mario

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
429 1 0
odzew będzie taki sam jak w przypadku każdego innego taboru w N - kupi go kilka osób w Polsce, optymistycznie. kilkanaście.
Nie wiem jak inni, ale jeśli chodzi o mnie to kupiłbym wszystko z IV epoki. Większość makiet, które widziałem w N-ce była osadzona we współczesności te epoki jakoś mi nie pasują. Może to jest problemem?

A poza tym widzę, ze będą dwa wagony Jana Kiepury od piratamodels
1751654507380.png

Ostatnio edytowane:

Mario

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
429 1 0
Hehehe a mnie to jakoś wyskoczyło gdy wyszukiwałem nowości. Tylko nie dopatrzyłem, ze to info jest z 2023 roku.

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.679 24 0
Jakaś doza prawdopodobieństwa jest:
- Minitrix nowości jesienne,
- Lemke nowości jesienne,
- Fleischmann nowości jesienno-zimowe.
+ PIKO w katalogu na II połowę 2025 wrzuciło jakieś szwajcarskie pojazdy + lokomotywę francuską (s. 54-55).

Mogą też zaskoczyć inni producenci, ale przynajmniej dwóch z tych trzech głównych producentów katalog z nowościami jesiennymi wyda. Inną sprawą jest jakość tych nowości - najczęściej to nowe warianty malowania istniejących już modeli.

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.094 149 0
Rozkminiałem temat za pomocą dwóch 1mm magnesów, ulożo0nych naprzemiennie
tzn na jednym sprzęg ma dwa magnesy. jeden plusem na zewnątrz, drugi minusem.
Ale jak to ogarnąć jednym magnesikiem kostkowym? Zawsze trzeba układać wagony w tej samej pozycji przód-tył?
no chyba, że nie ogarniam ideii magnesów :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166