• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2023 w N

Reakcje
49 0 0
Niszowa? Ja tam nie wiem. W 1995 roku byłem w Niemczech, gościu mial w sklepie ostatnie wypuski BTTB, a Tilig się dopiero rodził w powijakach, tłukąc formy po BTTB. Sprzedawca był też zdania że "niszowa skala" i chciał mi opylić BR56 ze składem jakaś Sonderseria za pól ceny (i tak za drogo jak dla mnie). A potem nagle Tillig zrobił ofensywę, Roco zaczęło produkować do TT i teraz chyba jest więcej producentów TT niż do skali 0 na przykład....Pozdraw i Szczęsliwego Nowego Roku! Storch

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
669 4 0
W sumie..., może być i taki zestaw...
Choć za dzieciaka jak rodzice chcieli mieć trochę luzu w któreś wakacje i wysłali mnie do Władka na kolonie, to bardziej w pamięć wrył mi się obraz ST44 + 2x Bipa / Bhp jadący na Hel ( no dobra, malowanie miał klasyczne, zielone)...

Pozdr,...

ps. Szymon, robota jak zawsze prima sort :D(y)
Aktualizacja - Gruszki zgodnie z aktualnym planem: MARZEC 2025.
No już się chyba coś zmieniło. Na stronie II kwartał, a w modelmani że koniec czerwca 2025. Jak wyjdą w tym roku to będzie sukces.

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.221 33 0
Muszę przyznać że wagony trafiły i do mnie. Robią niesamowite wrażenie. Zauważyłem tylko że niektóre egzemplarze mają problem z obrotem wózka. Mam wrażenie że te wózki pochodzą z innej maszyny. Po delikatnym rozpiłowaniu wszystko jest ok. Jazdy przeszły pozytywnie.
Krótki film z jazdy....

Zapraszam

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.607 24 0
Trix musiał zrobić dodruk gruszek, bo modele są znów dostępne "u producenta".

Edyta: Sytuacja akurat dla nas jest dość korzystna, bo drugi przypadek po platformach Laude, kiedy Trix zwięszka ilość modeli na rynku. Przy Laude również przez pewien czas platformy nie były dostępne. Niby dobrze wróży na przyszłość, ale w 2025 w katalogu nic naszego nie było, a w 2024 tylko jedna cysterna w katalogu letnim ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166