• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości PKP 2025

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
4.328 67 3
Gwiazda to najmniejszy problem. Zawsze można ją wydłubać. Zostaje mała dziurka którą można zaślepić. Większy problem to kopiaty dach kabiny. Ta akurat lokomotywa nie miała dublera jak S272 i S282. To ostatnia lokomotywa tej serii zakupiona przez polski przemysł i ma kabinę z niskim dachem. Owszem po naprawie wymieniono ryflowane poszycie bocznych ścian na gładkie. Także te lokomotywy miały trochę inne rozmieszczenie detali na dachu przedziału silnikowego.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.447 159 86
Ostatnio edytowane:

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
1.109 6 0
Podobnież mogę...

Swoją drogą... jest wątek poświęcony tej maszynie ale nikt się nie wychyla z opiniami, bo boi się przyznać, że robi w trzeciej epoce.
Dziękuję Kolegom Remaj i Mormegil. Interesują mnie właściwości jezdne (przede wszystkim czy model porusza się płynnie na niskich zakresach prędkości, jak zachowuje się na rozjazdach, mamy przecież tylko 3 osie pobierające prąd i stosunkowo krótki rozst.osi skraj.) i oczywiście zgodność modelu z oryginałem.

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
1.109 6 0

Załączniki

Ostatnio edytowane:

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
251 11 1
Podobnież mogę...

Swoją drogą... jest wątek poświęcony tej maszynie ale nikt się nie wychyla z opiniami, bo boi się przyznać, że robi w trzeciej epoce.
III epokowy działają w ciszy,
Jab

Jakby MTB miało ludzi do rysowania takich którzy potrafią zauważyć najmniejszą pierdołe, to ta 05 ich by była super. A że mają jakich mają to są tego efekty.
Poprawna bryła to jeszcze za mało, do pełnego dobrego odbioru modelu trzeba jeszcze detalu. A w tym MTB najlepsi nie są.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
604 19 2
III epokowy działają w ciszy,

Poprawna bryła to jeszcze za mało, do pełnego dobrego odbioru modelu trzeba jeszcze detalu. A w tym MTB najlepsi nie są.
Miałem na myśli całość. Właśnie Roco już nie dopracowało podstawek pod pantografy. A to nie bryła tylko detal. No nie chcę tu zwracać uwagi na skodę roco ale można było zrobić inaczej okna boczne.

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
251 11 1
Miałem na myśli całość. Właśnie Roco już nie dopracowało podstawek pod pantografy. A to nie bryła tylko detal. No nie chcę tu zwracać uwagi na skodę roco ale można było zrobić inaczej okna boczne.
Wkrótce bedzie na stole nie jednego z nas, to sobie obejrzymy. Natomiast na ten moment z zaprezentowanego zdjęcia wynika, ze listwy ozdobne są wypukle, a to już jest rzecz ktorej nie umiem dodać czysto tak jak robi to fabryka. Do pełni szczęścia brakuje przesttrznnego numeru co jest zrozumiałe w produkcji seryjnej ale to jest wykonalne bez malowania całości.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 172
Tabor 208
Tabor 24
Tabor 28