Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Sorry, skrót myślowy. Chodziło mi modele firmy SM, która również wydała lokomotywy o tym samym numerze inwentarzowym i z taką samą datą rewizji co PIKO.
Moje założenie opiera się na ogólnie dostępnych informacjach. PIKO swoje zapowiedzi ogłasza z dość dużym wyprzedzeniem (wcześniej rocznym a teraz półrocznym). Natomiast ROBO swoją nowość ogłosił dopiero dzisiaj. W takiej sytuacji trudno uważać, że ten co pierwszy ogłosił (zapowiedział), skopiował pomysł tego co później.
Ale jak jest naprawdę, to wiedzą to tylko prowadzący ze sobą "wojenkę" obaj producenci. A tych informacji zapewne nam nie ujawnią.
Nie wiele mniej od kupujących, którzy są niewolnikami stacji macierzystych zgodnych z przydziałem lokomotywy, która jeździ z pantografem pobierającym prąd z powietrza
Nie siedzimy na forum 24/7. Istnieje takie coś jak "Zgłoś" to ułątwia działenie. Ciężeko żeby ktoś w ciagu 25 minut podjął działania. Nie ma tutaj ludzi na etatach.
Offtop - ja zauważyłem, że prawie nikt nie używa "Zgloś". A to wiele spraw załatwiło by w zarodku bez potrzeby rozpisywania się - choćby takie literówki. Gdzie później jest pięć wpisów na temat błędu literowego.
UŻYWAJCIE "Zgłoś".
P.S. no i wiadomo, że trzeba poczekać na reakcje. Bo jak @Artur napisał nie każdy tu siedzi 24h/7dni.
Offtop - ja zauważyłem, że prawie nikt nie używa "Zgloś". A to wiele spraw załatwiło by w zarodku bez potrzeby rozpisywania się - choćby takie literówki. Gdzie później jest pięć wpisów na temat błędu literowego.
UŻYWAJCIE "Zgłoś".
P.S. no i wiadomo, że trzeba poczekać na reakcje. Bo jak @Artur napisał nie każdy tu siedzi 24h/7dni.
To jest smutne, że tu na forum często, niezależnie od tytułu wątku pojawiają się rożnego rodzaju "podjazdy ..." niemające nic wspólnego z tytułem danego wątku. Nie byloby może nic dziwnego gdyby był to jakiś pojedynczy wpis - dygresja, ale kilka stron??? Szkoda życia i pisania, hobby powinno być przyjemnością, dlatego niech Moderator tu posprząta i usunie wszystkie wpisy niedotyczące Nowości PKP 2025
W 2004 roku Fabryka Pojazdów Szynowych H. Cegielski w Poznaniu zbudowała łącznie 10 takich wagonów, które skierowano m.in. do obsługi pociągu EN Jan Kiepura, łączącego Warszawę z Brukselą. Z tej okazji sześć wagonów otrzymało na ścianach bocznych charakterystyczny napis nawiązujący do nazwiska wielkiego polskiego śpiewaka. Modele te powstały we współpracy z belgijską firmą LS Models. W zestawie, który chcemy Państwu zaproponować, znajdują się 2 wagony w firmowym malowaniu Jan Kiepura: 61 51 70-90 001-8 oraz 61 51 70-90 006-7
Czy ktoś z kolegów ma jakieś konkretniejsze info o opóźnieniach nowosci zapowiadanych na 2025 . Czy terminy dotyczące produktów PIKO i Roco ( EP05) podane na stronach sklepów będą dotrzymane?
Będą w grudniu po południu, czyli po prostu w styczniu, bo nikt w Sylwka paczek nie będzie wysyłać. Oby nie w lutym, bo w lutym na pekape to wiadomo co miało być...
Czy ktoś z kolegów ma jakieś konkretniejsze info o opóźnieniach nowosci zapowiadanych na 2025 . Czy terminy dotyczące produktów PIKO i Roco ( EP05) podane na stronach sklepów będą dotrzymane?
EP09 od Piko w styczniu. Zresztą Piko ma przerwe noworoczną więc i tak nic nie wyślą w przerwie Świateczno-noworocznej. Jedyne co zobaczyny to katalog nowości. Pytanie czy znów na półrocze czy na cały rok 2026. Jeśli chodzi o Roco to jest szansa na EP05 przed świętami ale w Roco jak to Roco...nie zdziwiłbym się gdyby EP05 pojawił się w Marcu 2026....
EP09 od Piko w styczniu. Zresztą Piko ma przerwe noworoczną więc i tak nic nie wyślą w przerwie Świateczno-noworocznej. Jedyne co zobaczyny to katalog nowości. Pytanie czy znów na półrocze czy na cały rok 2026. Jeśli chodzi o Roco to jest szansa na EP05 przed świętami ale w Roco jak to Roco...nie zdziwiłbym się gdyby EP05 pojawił się w Marcu 2026....
Styczeń lepszy termin dla sklepów ze względu na rozliczanie vat i tp. Wszyscy klienci i tak do końca roku nie opłacą złożonych zamówień z różnych względów . Roco jak pamiętam przesuwało wydanie modeli Oi2 i Ty4 aż w końcu wyszły jeden po drugim i był kłopot ..