• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości PKP 2025

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.913 561 107
O co? Zapewne o to, że chciałbym mieć z Piko więcej wagonów towarowych PKP a od maja 2020 r. nie widziałem żadnej nowej konstrukcji od tego producenta.
Nie porównujmy niskoemisyjnego producenta jakim Robo do Piko, ponieważ nie ma to najmniejszego sensu.
Roco, Brawie i LS Models peron nie odjechał, ponieważ w kwestii modeli PKP, ich pociąg nigdy się przy tym peronie nawet nie zatrzymał.
Tillig lepiej niech naszych modeli (poza chłodniami) w ogóle nie robi, ponieważ szkoda mi pieniędzy a przede wszystkim miejsca w szafach na ich pudełka.

@DieselPower jesteś społecznym obrońcą Piko czy Ci za to płacą? Przyznam, że jestem zaskoczony taką postawą wobec osób, które mają odmienne zdanie...
No właśnie kolega nie akceptuje odmiennego zdania innych. Kolega napisał, że Piko odjechał peron, a ja się z tym nie zgodziłem (bo taka firma świadomie coś robi lub świadomie coś odpuszcza), co wywołało u kolegi agresywną postawę. Bardzo często (nie tylko u kolegi) objawia się ona dokładnie takimi sformułowaniami jak : "jesteś obrońcą Piko", "płacą Ci za to".

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
967 90 3
No właśnie kolega nie akceptuje odmiennego zdania innych. Kolega napisał, że Piko odjechał peron, a ja się z tym nie zgodziłem (bo taka firma świadomie coś robi lub świadomie coś odpuszcza), co wywołało u kolegi agresywną postawę. Bardzo często (nie tylko u kolegi) objawia się ona dokładnie takimi sformułowaniami jak : "jesteś obrońcą Piko", "płacą Ci za to".
Nie jestem agresywny i nie zamierzam w ogóle uczestniczyć więcej w tej dyskusji. Nie dlatego że nie mam nic do powiedzenia, a szkoda mi czasu.
Miłego dnia.

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
193 10 1
Roco, Brawie i LS Models peron nie odjechał, ponieważ w kwestii modeli PKP, ich pociąg nigdy się przy tym peronie nawet nie zatrzymał.
Tillig lepiej niech naszych modeli (poza chłodniami) w ogóle nie robi, ponieważ szkoda mi pieniędzy a przede wszystkim miejsca w szafach na ich pudełka.
Gdyby w 2012 model SM42 wyszedł od Roco, Brawy czy LS byłby to pierwszy i zarazem ostatni model od tychże. Myślę, że fakt nie zainteresowania się mocniej wydawaniem modeli PKP ( typowo polskich konstrukcji) wynika z kalkulacji a nie lenistwa.
I to, że firma SK Model zdecydowała się zamówić wtedy taki model od PIKO w dużej mierze wpływa do dziś od kogo (PIKO) modele kolejnych serii otrzymujemy.

Co do Tilliga, na pudełko po MsBi znalazłabym miejsce, mogli by puścić serię - wznowienie.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 35
Tabor 188
Tabor 18
Tabor 28