Pomysłu nie zdradzę, bo nie mam nawet możliwości zabawy w dekoderze.
A "pinout"? To z j. angielskiego, wśród elektroników bardzo popularne określenie na "rozmieszczenie wyjść (pinów) układu (np. scalonego, albo całej płytki)".
Domyśliłem się, co to jest "pinout" i nie musi mi tego kolega
@Fisz tłumaczyć, ale z zasady jestem wrogiem używania takiego żargonu w przestrzeni publicznej (a taką jest forum). Już samo słowo "pin" wystarczy (sam go używam, bo niestety, nie ma niczego lepszego). Szkoda, że kolega
@Fisz nie chce się podzielić swoim pomysłem na światła manewrowe tylko dlatego, że sam nie ma możliwości wykorzystania tego pomysłu...
inny producent podał błędną informację w opisie swojego modelu
A na jakiej podstawie twierdzi kolega
@Remaj12, że "inny producent", tzn. Roco, podał błędną informację? Informacja jest jak najbardziej prawidłowa. W modelu Ty2 jest gniazdo 22-pinowe, ale złącze elektryczne jest PluX16 ("
Elektrische Schnittstelle für Triebfahrzeuge
PluX16") i nie jest to błąd:
Miałem nadzieję, że podobnie będzie w TKi3 Piko. W opisie jest użyte stwierdzenie "
Digitale Schnittstelle: NEM 658 PluX16", co jeszcze nie oznacza, jakie jest fizycznie gniazdo. Ale skoro kolega
@Remaj12 z taką stanowczością twierdzi, że nie, to tym bardziej muszę pomyśleć, czy warto ten model kupić. Dla mnie możliwość zastosowania dekodera takiego, jaki
mnie (a nie producentowi modelu) odpowiada jest jednak dość istotna. Nawiasem mówiąc, nie pierwszy raz kolega
@Remaj12 wie coś, czego zwykły śmiertelnik wiedzieć nie ma możliwości, ale twierdzi, że żadnych związków z firmą Piko nie ma.