Albo zmodyfikować opakowanie. Ja zwykle tak robię. Wystarczy wyciąć fragment opakowania w obszarze który koliduje z zamontowanymi elementami taboru.
Byłoby to możliwe, gdybyśmy nie wkładali kontenerów do górnej wytłoczki lub byłyby one długości czterdziestu stóp, a nie czterdziestu pięciu - wtedy było miejsce na wykonanie wycięcia w plastiku.
Dlaczego tak? Ponieważ gdy złożymy obie połówki przezroczystych wytłoczek (dolna = wagon-platforma i górna kontenery), to kontenery są tak ulokowane i rozsunięte, że zachodzą aż na bufory. Próbowałem układać kontenery na bokiem jak w pozycji pionowej (wtedy jest więcej miejsca, ale nadal ryzyko uszkodzenia barierki jest duże). Projektu opakowania ACME nie przemyślało jak należy.
Ewentualnie kontenery zamocować na platformie w trzpieniach i przedzielić je wąskim paskiem gąbki. Następnie w górnej wytłoczce wyciąć dystans między kontenerami i skrajne krótsze ścianki na końcach, aby ominąć barierki-uchwyty. Aby bardziej ustabilizować kontenery - można by użyć pasków gąbki w okolicach wrót i buforów.
Dodałem zdjęcia, aby łatwiej wytłumaczyć o co mi chodzi.