Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A może kolega @DRACULA wyjaśnić, na czym polega uproszczenie tego modelu w porównaniu do pierwotnego modelu sprzed 13 lat? Mam pierwszy Ty2-1082 i w Ty2-697 nie widzę uproszczeń w stosunku do tego starego, co więcej, widzę nowe elementy, upodobniające (lepiej lub gorzej, ale jednak) parowóz do maszyn PKP w IV epoce. Jakiej armatury pod kotłem brakuje i czy była ona we wcześniejszym modelu?
Mam na myśli orurowanie z boku pod paleniskiem i budką maszynisty widoczne na prezentowanych zdjęciach oryginału na forum przez Kolegów ...
Po za tym mam pytanie do Wszystkich : kiedy poczujemy się bezcenną klientelą dla producentow-zdzierców na towar abstrakcyjny i luksusowy ? Nigdy ?! Co musi się jeszcze stać w zachodniej części UE w sensie społecznym ( np. tzw. niedostępne strefy ) i gospodarczym ( pauperyzacja zachodniego pysznego bydła ) żebyśmy się wreszcie poczuli Panami z Polski w stosunku do nich ?!?! ...
Panieee ! ono samo to euro nie leci. Tylko ktoś złapał je za łeb i szyję i sprowadza w dół żeby tanio skupować a na wiosnę znów sprzedawać po cztery czterdzieści ...
I tam były w grudniu po obniżce za 1250PLN. Niestety, archiwalnej strony z tym modelem w sklepie MM już nie ma, więc moja informacja jest tylko dowodem "z autorytetu". Wersja analogowa, o której Kolega wspomniał wyżej staniała, bez kozery powiem, pińcet złotych, a i tak nikt nie chce jej wziąć.
I tam były w grudniu po obniżce za 1250PLN. Niestety, archiwalnej strony z tym modelem w sklepie MM już nie ma, więc moja informacja jest tylko dowodem "z autorytetu". Wersja analogowa, o której Kolega wspomniał wyżej staniała, bez kozery powiem, pińcet złotych, a i tak nikt nie chce jej wziąć.
Czy chodzi o mechanizm sterowania odmulaczami, jaki w swoim modelu dorobiłem? Jeżeli tak, to jest to uproszczenie, ale w stosunku do oryginału, a nie do poprzednich modeli, co zdaje się sugerować poprzedni wpis kolegi @DRACULA:
Modele Roco nigdy tych elementów nie miały. Stwierdzenie o "uproszczonej wersji Ty2 na bazie modelu opracowanego ca.13 lat temu" jest bardzo niejednoznaczne i można je różnie rozumieć, ale z pewnością obecne modele Ty2 Roco nie są uproszczone w stosunku do poprzednich wypustów.
Kolego @robertmuszka, co jest takiego smutnego w moim powyższym wpisie? Przy okazji ciekaw jestem też, co jest tak bardzo zabawnego albo smutnego w wielu innych moich wpisach, w których ostatnio pojawiło się dużo takich reakcji, co ciekawe, wszystkie właśnie od kolegi @robertmuszka...
PS Widzę, że także kolegę @DRACULA zasmucił mój wpis. Tym bardziej jestem ciekaw, czym konkretnie...
Nic takiego mój poprzedni wpis nie sugeruje !
Kolega najzwyczajniej insynuuje i gmatwa żeby wykazać swoje urojone racje.
Mój poprzedni wpis wyraźnie mówi o uproszczeniu w stosunku do oryginału !
Post 836 cytuję : " orurowanie z boku pod paleniskiem i budką maszynisty widoczne na prezentowanych zdjęciach oryginału "
Dla mnie jest sprawą jasną dlaczego Kolega @robertmuszka wstawia Koledze emotikony -" smutne""
Bo smutne jest że Kolega nie czyta ze zrozumieniem tylko czyta swoje własne myśli !
Ja też emotikonem "smutne" zareagowałem ...
A można wrócić do tematu wątku czyli do "Nowości PKP 2025" a nie uprawiać dyskusyjek w temacie ofert poszczególnych sklepów odnośnie modeli z 2024 roku?
Bo czasami odnoszę wrażenie, że na tym forum panują różne zasady i co niektórzy mogą więcej a co niektórym posty usuwa się zamieszczając złośliwy dopisek tzw. moderatora...