Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
We współpracy firm CTL, PIKO i Świat Modeli Rybnik powstał model SM42-2547 CTL.
Premiera modelu odbędzie się na imprezie w Iławie w dniach 6 oraz 7 lipca br.
Czy firma Piko wykonała ten model na zamowienie SMR? Bo mam wrażenie że nie, a informacja o współpracy z CTL i Piko to tylko chwyt mający nadać atrybut profesjonalizmu najnowszej edycji SM42 tegoż sklepu.
We współpracy firm CTL, PIKO i Świat Modeli Rybnik powstał model SM42-2547 CTL.
Premiera modelu odbędzie się na imprezie w Iławie w dniach 6 oraz 7 lipca br.
Opracowałem projekt kalkomanii do tej "stonki" oraz wykonałem wydruk kalkomanii.
To nie jest żaden efekt współpracy z CTL, tylko projekt autorski pewnego modelarza z Wrocławia ze sklepem.
Ot tyle i aż tyle.
Tak, żeby ten konkretny model odpowiadał oryginałowi powinien mieć: usunięte gniazda ukrotnienia i górny pas "ryfli" na tłumiku, zmieniony układ i wygląd żaluzji oraz drzwiczki do krótkiego przedziału zastąpione pokrywami.
Roco wpuszcza na rynek zestaw wagonów osobowych 74019, tylko okazuje się że to nie jest kolejny zestaw z Gniezna, a z Międzyrzecza.
Nie dość że było zamieszanie z pierwszą edycją wagonów 74019 i był mały nakład (ja nie dostałem) to druga okazuje się inaczej oznaczona niż w zapowiedziach. Ech to Roco... lubią zaskoczyć.
Roco wpuszcza na rynek zestaw wagonów osobowych 74019, tylko okazuje się że to nie jest kolejny zestaw z Gniezna, a z Międzyrzecza.
Nie dość że było zamieszanie z pierwszą edycją wagonów 74019 i był mały nakład (ja nie dostałem) to druga okazuje się inaczej oznaczona niż w zapowiedziach. Ech to Roco... lubią zaskoczyć.
Wagony w nowym wydaniu seta ROCO 74019(Międzyrzecz) mają nowe nr inwentarzowe:
ABi 50 51 34-20 095-3 rev. 30.9.72
Bi50 51 24-20 475-9 rev. 15.5.72
Bi50 51-24 20 376-9 rev. 29.4.72
Szkoda że firma nie daje wyróżnika do nr seryjnego(np. jak PIKO). Można łatwo pomylić produkty i kupić nie to co się chciało. Wprowadza to też niepotrzebne zamieszanie.
Wagony w nowym wydaniu seta ROCO 74019 (Międzyrzecz) mają nowe nr inwentarzowe:
ABi 50 51 34-20 095-3 rev. 30.9.72
Bi 50 51 24-20 475-9 rev. 15.5.72
Bi 50 51-24 20 376-9 rev. 29.4.72
PIKO na jesień zapowiedziało wydanie osobnego modelu lokomotywy EU44-002 PKP Intercity (z napisem husarz).
Będzie to ekonomiczna wersja modelu dla osób, które nie są zainteresowane zakupem całego zestawu startowego.
PIKO na jesień zapowiedziało wydanie osobnego modelu lokomotywy EU44-002 PKP Intercity (z napisem husarz).
Będzie to ekonomiczna wersja modelu dla osób, które nie są zainteresowane zakupem całego zestawu startowego. Zobacz załącznik 1062564
Planowana dostawa: listopad 2024 r.; seria Hobby; zdjęcie poglądowe - fotomontaż.