• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2023

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.083 24 8
Kolejna nowość od Robo.
Na przełomie Czerwca i Lipca 2023r. do sprzedaży trafi wagon 112Ag st. Wrocław w malowaniu Intercity z ryflowanym dachem.

Jest to uzupełnienie do składu Wrocławskiego.

1681794368398.png

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
Kolejna nowość od Robo.
Na przełomie Czerwca i Lipca 2023r. do sprzedaży trafi wagon 112Ag st. Wrocław w malowaniu Intercity z ryflowanym dachem.

Jest to uzupełnienie do składu Wrocławskiego.

Zobacz załącznik 969332
W kwestii uzupełnienia wpisu Kolegi, należy nadmienić, że będzie to edycja limitowa, dostępna jedynie w sklepie Robo. Ciekawe czy będzie wersja z oświetleniem? Na marginesie, kilka miesięcy temu rozmawiałem z Panem Robertem o wypuszczeniu jedynki PKPIC z ryflowanym dachem, bo jeszcze takiej nie było wydanej jako pojedyńczy wagon, no i proszę jaka miła niespodzianka - pojawi się ten oczekiwany przeze mnie (i pewnie nie tylko przeze mnie) wagon.

DBAG

Użytkownik
Reakcje
48 1 0
A ja mam takie pytanie o SM31 od Piko. Czy orientują się Koledzy, czy ostatecznie będzie to wydanie z numerem 118? Czy to gdzieś jest potwierdzone? Przepraszam, jeśli zaśmiecam wątek i już ta odpowiedź padła, ale ostatnio nie śledziłem na bieżąco forum. I jeszcze jedno: w moim SU46 z dekoderem jazy i świateł mam (chyba) pełne światła E1, ale kupiłem przygotowany model przez Pana Karola z dcc24. Czy w modelu SM31 one są jakoś zaprogramowane? Czyli jak dokupię dekoder, będę miał dostęp do wszystkich funkcji oświetlenia? Nie znam się jeszcze na tym...

el14

Aktywny użytkownik
Reakcje
139 17 0
I do mnie dotarły. Oprócz znanych faktów, ze to przemalowanka to minus za pomarańczowy pas i literki iC z loga drukiem grubości pół milimetra, drugi minus to łóżka powklejane tak krzywo jak sie da (to akurat łatwo poprawić).

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Wreszcie będzie można zestawić potężny sezonowy skład z sypialnymi i kuszetkami :cool:. Jakby ten kominek dałoby się "przeflancować" we właściwe miejsce, to może i nawet inne błędy nie gryzłyby w oczy.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.010 531 30
Generalnie wygląda na to, że są to dokładnie te same modele, co te wydane ponad 10 lat temu, tyle że z innymi oznaczeniami i numerami. I, niestety, z dokładnie tymi samymi niezgodnościami z oryginałem, co poprzednia edycja. :(

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.721 65 3
Jakby ten kominek dałoby się "przeflancować" we właściwe miejsce, to może i nawet inne błędy nie gryzłyby w oczy.
Ja akurat mam model sprzed ponad 10 lat i sprawdzałem czy jest możliwe przeniesienie tego kominka i jest on zamocowany na dwóch kołkach i dało by się go przenieść we właściwe miejsce. Oczywiście trzeba będzie zatkać i zaszpachlować dziury w dachu po poprzedniej pozycji mocowania. Jeszcze tego nie zrobiłem bo chcę przy okazji "robót dachowych" poprawić parę szczegółów.

Reakcje
135 5 0
A dlaczego miałyby się różnić?
Różnią się tym czym powinny się różnić - a jeśli chcesz coś więcej to przecież możesz spróbować zrobić to sam lub komuś zlecić (ale to już w innym dziale).
Za dużo oczekujesz od firmy PIKO.
Nie miałem żadnych oczekiwań, pytałem z czystej ciekawości.

Na zdjęciach od PIKO wyglądało, że 53800 jest lekko ciemniejszy od 53233.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 111
Tabor 10
Tabor 56
Tabor 18
Tabor 339