• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Jeśli ktoś kocha IVa, warto zauważyć, że jeśli chodzi o ten wagon Roco planowany na ten rok: Roco Modelleisenbahn Products COACHES AND WAGONS Freight wagons 74222 Goods train baggage wagon, PKP

...to da się dostrzec na ich stronie datę rewizji: 16.10.72 (stacja Gniezno):

Zobacz załącznik 887450

Można więc chyba założyć, że pasujące do niego te 'Gnieźnieńskie' wagony będą miały podobne daty rewizji:

Roco Modelleisenbahn Products SETS Coach and wagon sets 74019 3 piece set: Passenger coaches, PKP

74019 i 74222, to zestaw wart zainteresowania dla miłośnika epoki IVa pozwalający w sumie złożyć cały pociąg lokalny. Do tego ich 'Inowrocławska' Oi2 i gra muzyka. Ostatnio rzadko się zdarza aby uzyskać taki cały realny składzik za jednym machem wraz z lokomotywą. Plan: II kwartał 2022. Jak się sprawdzi to niebawem.
Mam ten zestaw zamówiony, wygląda świetnie

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.929 121 1
Najnowsze zdjęcia modelu lokomotywy spalinowej od PIKO:) Według zapowiedzi producenta model ten ma się ukazać pod koniec maja br.

PIKO 57543/57343 - TRAXX BR 285 123, PL-LOTOS, 92 51 3 650 018-6, [P4| |26.07.2019]

PIKO 57543 a.jpg
PIKO 57543 b.jpg
PIKO 57543 c.jpg
PIKO 57543 d.jpg

Źródło: piko-shop.de

Ostatnio edytowane:

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.143 129 19
Na internetowej stronie firmy Roco zostało zamieszczone zdjęcie gotowego nowego modelu lokomotywy serii EU45, który został zapowiedziany jako nowość 2021 roku. Model pierwotnie miał się ukazać w listopadzie zeszłego roku.

Roco 71956 (model analogowy)
Roco 71957 (model cyfrowy z dekoderem dźwiękowym, wersja DC)
Roco 79957 (model cyfrowy z dekoderem dźwiękowym, wersja AC)
Lokomotywa EU45-846 PKP Cargo Logistics
Cena (odpowiednio):
221,90 €
321,90 €
321,90 €

roco_71956_71957_79957_m.jpg

- źródło: https://www.roco.cc/de/product/248250-0-0_1000_0-2-0-0-0-002002-0/products.html

Poniżej odnośniki do kilku galerii ze zdjęciami pierwowzoru:
- Ilostan Pojazdów Trakcyjnych
- Railcolor.net
- rail.phototrans.eu

Ostatnio edytowane:

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.405 23 0
Poniżej odnośniki do kilku galerii ze zdjęciami pierwowzoru:
- Ilostan Pojazdów Trakcyjnych
- Railcolor.net
- rail.phototrans.eu
Widać, że lokomotywa jest obecnie świeżo po naprawie i zyskała nowe, nieco zmienione, malowanie oraz aktualne oznakowanie.
Trochę szkoda, że Roco się zbyt pospieszyło z tym modelem, bo gdyby został wydany w tym nowym wariancie malowania i oznakowania, to byłby zdecydowanie ciekawszy, a tak to jest praktycznie to samo, co kilka lat temu, tylko z innym numerem. Plus taki, że portfel nie ucierpi, bo by kusiło, a drugiej, takiej samej, nie kupię.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
W ostatnim czasie, na moim profilu w Modelmanii zmieniono status czterech od dawna zamówionych przeze mnie produktów ACME: EIC Lech, Traxx Lotosu, Skoda PR "Marysia" oraz restauracja Z1WR. Status jest niepokojący - nazwy modeli zostały zaznaczone na czerwono (nie cena, która zwykle jest czerwono, gdy model nie jest dostępny) jest dołączona informacja: "Produkty zaznaczone na czerwono nie są już dostępne w ofercie u producenta, co oznacza, że dany produkt nie będzie mógł być zrealizowany". Jako, że taki status widzę po raz pierwszy i pojawił się nie dalej niż dwa tygodnie temu, skontaktowałem się ze sklepem (e-mail i telefon) czy mają jakąś dodatkową wiążącą informację od dystrybutora/fabryki, żeby taki komunikat popełnić, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Wygląda to nieciekawie.
Mały "update" w temacie. Może się niektórym nieco nastrój poprawić. Dzisiaj dostałem dopiero odpowiedź z Modelmanii, że był błąd w systemie i powinno być coś takiego: "Modele jeszcze niedostępne. Producent nie podaje daty dostępności". Także na szczęście najgorszy wariant, którego się obawiałem się nie sprawdził. :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 29
Tabor 386
Tabor 382