Komentarz Pana jest zbyt emocjonalny.
Mój komentarz jest zbyt emocjonalny? Kolega chyba raczy żartować. A jak nazwać komentarze w rodzaju "mają nas (Polaków, Polskę) gdzieś" i inne tego rodzaju stwierdzenia, jakich dziesiątki, jeśli nie setki, padło już na forum przy kolejnych wypustach podobnych przemalowanek? Dlatego w końcu nie wytrzymałem i napisałem to, co wyżej.
A tego to ja nie powiedzialem.
A czy ja powiedziałem, że Kolega to powiedział? Dosłownie nie, ale jeżeli się mówi, że producent ma tylko nas gdzieś (traktuje jak idiotów, którzy kupią wszystko ze znaczkiem PKP, lekceważy nas jako klientów, wciska nam kity itd. itp. - to niedosłowne cytaty z innych dyskusji na ten temat na forum), a szanuje innych (w domyśle: "lepszych", zachodnich) klientów, to ja pytam, na jakiej podstawie uważacie (bo nie tylko kolega
@Rozjazd), że akurat nas i nikogo innego, tak producenci traktują? Bo żeby tak twierdzić, to trzeba być pewnym, że klienci w innych krajach otrzymują wyłącznie prawidłowe modele rzeczywistego taboru, jeżdżącego w tamtych krajach, a nie "przemalowanki" tylko podobnych, a nie takich samych pojazdów. OK, kolega
@Rozjazd nie napisał wprost, że Rivarossi ma
tylko nas gdzieś, ale nietrudno taki wniosek wyciągnąć z tej wypowiedzi. Ode mnie to wszystko w tej sprawie.