no ja osobiście byłem w stanie zaakceptować tylko sypialkę WLAB w malowaniu Intercity i YB z tego roku. I też tylko dlatego że i tak w przyszłości będę je oświetlał i będzie trzeba je przerobić
Mam też nadal WLABd (niebieski WARS epoka IVc) Tilliga - to (moim zdaniem) najlepszy model tego WLABd na rynku obecnie pomimo, że nadal tylko... przypomina prawdziwy WLABd
Gdyby wyszło coś lepszego, to pewnie bym go sprzedał. Obecnie jestem pełen nadziei na YB/70 (jako Goerlitz78, nie Bautzen) od Roco w malowaniu fabrycznym w jakim dostarczono je swego czasu na PKP.
Patrząc na "nowości" Roco pokazane wcześniej przez kolegów, cały czas jestem zawiedziony, że tych wagonów nie ma, a zamiast tego biją z matrycy kolejne wcielenie ST44 i kilka towarowych kurdupelków. Formy Roco na wagony YB/70 są naprawde niebo lepsze od Tilliga więc są dla nich o wiele bardziej konkurencyjne.
"Strategia" Roco, nie wykorzystująca tego potencjału to jakaś pomyłka. To naprawdę fajne wagony, czemu ich nie wznawiają, nie wiem (wyszły dotychczas modele z przydziałami Warszawskimi, w tym na pewno oliwkowe ale z epoki Va i niestsey jako Bautzeny - nie zgadzały się w nich wywietrzniki na dachu z formą Roco)... ale to było dawno temu.