Nie wiem czy było, ale zapodaję.
Trzeba było zatem sprawdzić czy było
, bo tak się składa, że było
:
Ulotka nie była tak rozbudowana jak ta.
Tutaj pokazane są projekty wnętrza wagonu barowego.
Nie przypominam sobie również zapowiedzi wagonów 104A oraz 612A.
Ulotka jest dokładnie ta sama - nic się nie zmieniło. Na tamtej zamieszczonej w styczniu też są pokazane wnętrza oraz zapowiedziane wagony typu 104A i 612A.
Jeśli chodzi o wagon: PKP Cargo Piko (nr 56061) to nic na jego temat nie mogę powiedzieć, lecz kontener który się na nim znajduje to totalna porażka
Drogi Sławku, bo widzisz, to nie jest produkt adresowany do Ciebie czy twoich kolegów
. To zwykła zabawka dla osób, którym wystarczy jeśli będzie platforma, będzie miała napis PKP Cargo i pudełko z napisem Maersk, bo taką widzieli ostatnio na dworcu i im się podoba
. Ten produkt nie jest adresowany do kolekcjonerów czy modelarzy tylko do dzieci i mniej wymagających zbieraczy, proszę zrozumcie to
. Producent nie produkuje tylko miniatur dla grona specjalistów z branży, ale przede wszystkim [!] (przynajmniej tak było do pewnego momentu) kolejki dla dzieci i proste, tanie modele dla mało zamożnych miłośników pociągów
. To że od pewnego czasu segment Hobby nie jest dominujący, a króluje segment Expert wynika z przesunięcia się grupy klientów, którzy dojrzeli do tego aby kupować lepsze, bardziej realistyczne i droższe modele, a także z faktu, że PIKO zdobywa nowe rynki i nowych klientów o większych wymaganiach, ale z tego powinniście się raczej cieszyć, bo większość modeli w barwach PKP jakie się ukazują to przede wszystkim modele dla Was, o odpowiedniej zgodności z pierwowzorami (mniejszej lub większej
) z pewną ilością detali. Zabawek w barwach PKP nie jest dużo i nie powinniście za każdym razem podnosić krzyku, że PIKO wciska Wam kit w postaci fikcyjnej platformy z zabawkowym kontenerem, bo przecież nie każdy produkt jest skierowany do Was
. Na miejscu co po niektórych dwa razy zastanowiłbym się nad napisaniem komentarza po pojawieniu się w ofercie zabawki w barwach PKP
. Ja nad tym faktem przeszedłem do porządku dziennego - jest i już - nie interesuje mnie, bo to nie to czego oczekuję, ale inni mniej wymagający i dzieci powinni być zadowoleni
. Tego założenia się trzymajmy
.