• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.449 442 99
..to idąc analogicznie - skoro już w tym temacie było o Rocowskiej S160 (jako możliwy Tr203) - pojawił sie w katalogu Rivarossi na 2017 taki oto BR58 (Ty1):

58_Ty1.jpg

W katalogu o którym mowa jest kilka wersji różniących sie kołpakami na kotle. Ta wydaje mi się najbardziej zbliżona do Ty1, chociaż -jak widać po armaturze- roboty przy tym byłoby "trochę". Wstawiam jako ciekawostkę :)

Ostatnio edytowane:

akinomrz

Aktywny użytkownik
Reakcje
180 10 2
Nie wiem czy ktoś zauważył ale na pudełku nowego wypustu węglarki Es jest naklejka made in Vietnam ;) zatem mam pierwszy w kolekcji wagon z Vietnamu :D

PS. Mam już dwa - Gbs też aus Vietnam ;)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.240 30 1
Fajnie jak Heris wypuści ten wagon barowy (113A) -oby doszło do tego jak najszybciej.
A jeszcze lepiej jak by był w malowaniu oliwkowym -pasującym do wydanych już i zapowiadanych dwójek;)

B

bobby74

Gość
Niekoniecznie. Czy ktoś zorientowany mógłby napisać, czy pokazane przez Herisa 3 układy wyposażenia wagonów barowych były w użyciu w jednym czasie?
104A i 612A mają wyjść w serii kilku różnych numerów jednocześnie.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.420 387 20
A czy można poprosić o przetłumaczenie na język polski informacji z folderu Herisa, bo ja w niemieckim to nie za bardzo, a tłumacz google wypisuje bzdury.

Wichtige Programmanpassungen und Ergänzungen:Der angekündigte Barwagen der PKP (Typ 113A) hat sich im Laufe der Einsatzjahre gewandelt. Heris passt seine Modellankündigung daher an und bittet dies bei der Bestellung zu beachten und gegebenenfalls anzupassen.

Liebe Freunde der Polnischen Modelle von HEris. Mit Verkauf und Ankündigung der Wagen 1., 2., 1./2. Klasse, des Barwagens in seinen unterschiedlichen Varianten, und des gemischten sitz- und Gepäckwagens ist diese Wagenfamilie abgeschlossen. Da es weiter aber reine Gepäck- und Postwagen gibt, bitten wir unsere Freunde um eine Nachricht, welches Modell der Wagenfamilie noch hinzu gefügt werden soll. Vielen Dank für ihre Meinungsnennung! HiNWEis: Auch weiterhin erscheinen bei der Erstauflage die Modelle jeweils in einer serie mit unterschiedlichen Wagennummern.

B

bobby74

Gość
Wagony barowe były w różnych konfiguracjach, dlatego zmienili plan wydawniczy.
Druga część o tym, że plan wydawniczy jeśli chodzi o tą rodzinę polskich wagonów uważają za zamknięty, choć są gotowi jeszcze na zrobienie typowych bagażowych i pocztowych, oczekują jednak na uwagi od klientów (?)
Ostatnia część o tym co pisałem powyżej, że będzie kilka numerów danego wagonu - podobnie jak zeszłoroczne 17031 oliwki "z łatą"

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.198 504 30
jeśli chodzi o tą rodzinę polskich wagonów
A dokładniej piszą o wagonach 1, 2, 1/2 klasy, wagonach barowych w różnej konfiguracji oraz wagonach osobowo-bagażowych. Tylko, że chyba nie było jeszcze wagonów 1 klasy? No i pytanie, co z kuszetką? Praktycznie jest to wagon 2 klasy, różni się nieznacznie wnętrzem (przedział konwojenta) no i oznaczeniami - takiego też przecież nie było. A 1/2 kl pasuje nie tylko do epoki III...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 52
Tabor 154