• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
Fakt, ale wraca temat SM. To nie są duże koncerny, aby sobie na to pozwolić. Możliwe, że gwoździem zastoju są wagony TLK. Nie wiele osób np. tutaj zaopatrzyło się w te wagony. Ja osobiście kupiłem tylko jeden.

wespe

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
moje wolne przemyślenia:
-wagony w malowaniu tlk
-brak typowej 2kl tlk - nie podobają mi się jak pewnie wielu osobom zdeklasowane 1
-o ile składy acme tworzą jakąś całość (polonia,chrobry,ost west) to wagony robo bez urazy są z gruszki i pietruszki czyli przemyśl,Kraków,szczecin, a nie wiadomo czy pojawiają się kolejne z danej stacji czy nie. Oczywiście niby to nie przeszkadza,ale ja wolałbym mieć z przydziałem do jednej stacji
-wagony są z 6 epoki-przy większości myślę modelarzy z 4 i 5. Te wagony wypadałoby ciągnąć lokiem ic tylko już nie ma ich w sprzedaży lub jej trudno lub cena powala,ani piko ani Sm
-cena-ważne kryterium
-wydawanie wagonów icc przez acme i robo-mając do wyboru wydanie 1000 kupię acme,cały skład,nie wiedząc czy uda się zebrać skład z jednej stacji modeli robo

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 9 2
A to taki maly skladzik ,tak dla zabawy :

Robo 2112110 wagon 1 klasy stacja Szczecin
Tillig 501270 wagon 2 klasy stacja Szczecin
Tillig 74837 wagon 2 klasy stacja Szczecin
Tillig 501537 wagon 2 klasy stacja Szczecin ,mozna wlaczyc warszawski wagon z tego zestawu by bylo bardziej kolorowo :D

Nawet daty rewizji sa w miare bliskie,wiec mozna z przymruzeniem oka taki sklad zlozyc. ;) :p

Ostatnio edytowane:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Czy ktoś z obecnych w Piotrkowie rozmawiał z Panem z firmy MTB o planach na przyszłość? Pytam, gdyż na chwilę obecną w skali H0 czekamy na zapowiedzianą kolejną lokomotywę 163, tym razem zieloną "Basię", oraz na kolejną 181 fioletową. Ciekaw jestem, czy producent nadal ma chęć wydać te modele, a jeśli tak, to na kiedy to planuje.

Przy okazji. Dobrze mi się wydaje, że w Polsce eksploatowane są tylko Skody 163, a 362 i 363 nie?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
I do mnie dotarł gagarin z Tarnowskich Gór. Nie mogło być przecież inaczej. Ale bez czerwonych lamp długo nie wytrzymał.
20160623_173837.jpg

Resztę będę kończył jutro.

Ostatnio edytowane:

Arcyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wydaje mi się, że brane pod uwagę będą tylko te głosy, które dotyczą modeli na bazie już istniejących produktów ROCO. Instrukcja nie jest jednoznaczna, ale autorom raczej o to chodziło.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 48
Tabor 18
Tabor 209