• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Jestes daltonista ? Od dwóch Dni zólte.
No cóż, nie wiem kto z nas dwóch jest daltonistą, ale oprócz mnie przynajmniej jeszcze jedna osoba widziała dostępność modelu:
ST44-650 w wersji z dźwiękiem na stronie Roco jest już dostępny :)
Czyli mamy od razu czym ciągnąć te Res-x.
Poza tym ST44 była zapowiadana na 23 tydzień roku, a nie 26 tak jak napisałeś.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.921 531 30
Tak go opisuje Roco swoim sklepie :)
129800 Sounddecoder 55 mm - ZIMO 152,00 €
Nie udało mi się znaleźć opisu tego dekodera ani na stronie Roco, ani w kilku sklepach internetowych. Dekoder jest dostępny w sklepach, ale nie ma opisu technicznego. Moją wątpliwość wzbudza wymiar 55 mm - czy to średnica głośnika, czy długość lub szerokość samego dekodera? Tak czy tak, 5 i pół centymetra to dość spore urządzenie do zmieszczenia w modelu H0. Czy ktoś zna jakieś szczegóły? Nie mówiąc już o cenie: 150 euro to dość drogo jak na zwykły dekoder dźwiękowy.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.728 443 99
10 lat temu może bym kupił, ale teraz? Szkoda kasy... Powtórka z rozrywki z nowymi oznaczeniami.

Jedno jest pewne, kto to kupi, ten dokłada do przekonania Tilliga, że każdy badziew da się sprzedać, to i można go dalej produkować.

Mam dość takich "modeli". Ja do tego nie dołożę. W TT trochę lepiej im wyszły.
Może, gdyby to było po 70zł to bym sie skusił. Przypomina oryginał.... z grubsza. Jednak mamy 2016 r. a oni do nas z formą z przed lat wyskakują. Nawet wywietrzników nie chciało im się usunąć z jednej strony dachu, o schodkach nie wspominając. Za to cena trzyma się dobrze. Moje półki mają dość takich wyrobów. Poczekam na lepsze wykonanie, może się kiedyś doczekam :)

Ostatnio edytowane:

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Jeszcze jedna ciekawa informacja o której już kiedyś wspomniałem.
Wagon 51 51 20-81 143-2 wyprodukowała również firma Roco (Roco 64817), więc mamy dwa modele tego samego wagonu, lecz z innymi oznaczeniami (z innego okresu).

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
Niespotykane. Tyle set różnych wagonów a Oni robią ten sam? Może celowo. Czy wie ktoś może co się dzieje z wagonami ROBO? Start był dobry, ale gdzieś się straciły te zapowiadane wagony.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 49
Tabor 18
Tabor 209