• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
201 16 4
Tak, nie było mnie kilka dni. Przepraszam. Mam zaległości, natomiast trzy strony temu nie widzę rozmów dotyczących tych zestawów.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.738 464 99
SM Rybnik zdradził dodatkowe informacje (wizualizacje, przydziały) na temat nowości Tilliga spod znaku PKP:
http://www.swiatmodeli.com/tillig-2016-h0-m-112.html
Jeśli chodzi o Zestaw dwóch wagonów PKP - ep.IVc (501538) to ciekawe czy wagony te będą to tylko nowe numery i oznaczenia (widać, że Bdn) dla modelu opisywanego tu: http://forum.modelarstwo.info/threads/tillig-74813-1-wagon-bd-y-b70-pkp.22683/#post-520609 , czy też może troszkę ulepszą ten model o kratkę wentylacyjna 3D, oraz 3 stopnie wejściowe - stary miał malowaną kratkę i 2 stopnie przy każdych drzwiach. Na wizualizacji widać, że są po 3.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.341 16 0
W tym modelu jest więcej rzeczy do poprawy niż tylko kratka i stopnie. Stopnie są zlane razem z formą podwozia, więc wątpię żeby cokolwiek poprawiali.

jack_flash

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.030 128 8
Ja specjalnie nie wybrzydzam, to jeszcze z czasow, gdy jakiekolwiek modele z polskim odnosnikiem byly rzadkoscia i samo ich istnienie nakazywalo natychmiastowy zakup. W kazdym razie w mojej skromnej opinii, modele pasazerskie Tillig-a zawsze intrygujace, ale nie warte swojej wysokiej ceny. Niestety modelarstwo kolejowe, tak jak i inne kierunki modelarstwa w swojej wiekszosci staje sie schylkowym hobby. Jest to wieloletni trend. Miejmy nadzieje, ze za jakis czas fascynacja "sprawdzaniem fejsbuka" oraz inne czynnosci porownywalne z jedzeniem cukru z cukiernicy, dadza miejsce bardziej wartosciowym zajeciom.

B

bobby74

Gość
Na Twoich fotkach modelu jednak widać, jakby dolna krawędź drzwii i mini-schodki na budzie były zaakcentowane tylko po jednej stronie loka, choć zarówno na przodzie, jak i na tyle lokomotywy. Na filmach z youtuba - i Twoim zdjęciu z linka - drzwi wydają się być po obu stronach loka (?)

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
115 4 0
To chyba będzie zależeć od numeru lokomotywy. Te z najniższymi nie mają tych drzwi, te z wyższymi już je mają.
Przykład?
182 108-1
IMG_0722.JPG

i 182 070-3
IMG_0723.JPG

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.828 112 11
Mozna kupic 182, wyciac kawal pudla (ten z dzielonym oknem). Potem odpowiednio dopasowac i skleic w calosc. Trudniej by bylo z podwoziem, ale mialem szanse kupic na "train show" szwaicarska Re4/4 od Brawy. Bardzo podobne podwozie i do tego ciezka, mozna bylo by dopasowac do nadwozia. Reszta to detale i malowanie.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
874 38 5
Czy ktoś widział może czy w katalogu Acme 2016 jest podany chociaż miesiąc kiedy w sprzedaży będzie zestaw Chrobry?:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 205
Tabor 18
Tabor 209