Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.
Nie, wiem jak wyglądają oliwki. Pozwolę sobie wrzucić fotę, kolegi Maćka. Zaznaczyłem białym "kołem". Wagon mi wygląda na 111tkę, po oknach i wywietrznikach dachowych. Wydaje mi się, że widzę, żółty pas z logiem PR.
Pamiętam wagony oliwkowe z biały pasem, co było malowaniem przejściowym na początku lat 90-tych, ale ten wagon mi na to nie wygląda.
EDIT:
Heh, chyba mam coś z monitorem, bo spojrzałem na to zdjęcie na tablecie, i przecież to zielono-kremowa dwójka
Na stronie AMC nie znalazłem tego wagonu w ich ofercie.
W ogóle wagonów I klasy z IV i V epoki wyszło może 2 lub 3 przez ostatnie 10 lat ;-( . Jak Robo wypuści w końcu swoje kremowo-czerwone to pewnie i tak znikną w tydzień albo i szybciej. Poza tym mi akurat nie odpowiada takie przejściowe oznaczenie bez typowego loga PKP w trumience lub bez.
Faktycznie. Nie spotkałem się jeszcze z takim malowaniem z oznaczeniem 2kl aa troche pociągami się najeździłem. Niemniej tej niby zapowiedzi i tak brak.
Tak na marginesie, gdyby ktoś był zainteresowany to w Modelmanii mają na stanie kilkanaście "siódemek" Schlesienmodelle w malaturze PKP Cargo (EU07-527 oraz 539)