• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Wykonanie bardzo przyzwoite, elektonika rozbudowana z gniazdem 22-pin, dająca sporo możliwości oświetleniowych, wbudowany głośnik, ładna praca napędu. Co do realizmu, to trzeba porównać z oryginałem w tym malowaniu.

JRobert

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 1 0
Wykonanie bardzo przyzwoite, elektonika rozbudowana z gniazdem 22-pin, dająca sporo możliwości oświetleniowych, wbudowany głośnik, ładna praca napędu. Co do realizmu, to trzeba porównać z oryginałem w tym malowaniu.
Ja mam malowanie DB Schenker. Rzeczywiście przyzwoicie wykonane - jeździ też przyzwoicie, choć trochę głośno pracuje silnik. Miło by było, jakby sprzedawali to w rozsądniejszej cenie - w ŚMR kosztuje 730 złotych - IMHO trochę drogo (zwłaszcza w porównaniu do SM, PIKO czy choćby Roco S200) za stosunkowo prostą i małą lokomotywę.

MarGe

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 1 0
Widzę, że będzie nowa identyfikacja wizualna PKP Cargo. Na mój gust niestety mało ciekawa w porównaniu z bieżącą niebiesko-zieloną i białym logotypem. Pewnie SK model wypuści SM'ki w nowej malaturze ;)

Reakcje
637 3 1
Generalnie to nie moja epoka, ale zauważyłem że jak na przemalowywankę to ta cysterna ładnie się sprzedaje bo w niektórych sklepach jest już wyprzedana.
Określenie "przemalowywanka", które - jak zauważyłem na tym Forum - odnosi się zarówno do modeli wagonów występujących na PKP w wielu tysiącach sztuk (w pełni zgodnych z oryginałem), jak i do tych, które są całkowitą bzdurą - jest nieco mylące :).
Dlatego też, ponieważ określenia "przemalowywanki" nie da się już niestety wyrugować z potocznego słownika, proponuję w każdym przypadku rozróżniać wyraźnie "przemalowywanki" w pełni prawdziwe, od "przemalowywanek" całkowicie fałszywych.
Niestety, cysterna "Transchem" firmy Tilig należy zdecydowanie do tych drugich "przemalowanek"...

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Zapisałem sie na skodzianke.
Kurcze, też mnie korci żeby się zapisać na STK (zawsze to jakiś związek z Wrocławiem), ale muszę mocno kontrolować budżet modelowy. Mam nadzieję, że będzie troszkę czasu na rynku i ewentualnie ją zakupie.

Pytanie tylko jakie wagony do niej ?

Jeśli będzie miała taki herb na czole, to ją biorę :) http://rail.phototrans.eu/14,33533,0,Skoda_59E3_182_111_5.html

Które sklepy w Polsce przyjmują zamówienia na ten model ?

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 50
Tabor 18
Tabor 151