• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
To hobby wagoniki z zestawu startowego, tyle że (podobnie jak słynny 2-osiowy parowóz z tendrem) stylizowane na PKP. Nawiasem mówiąc przydałaby mi się kinematyka z takich.

Reakcje
3.562 253 31
Cholera jasna.:mad: Ktoś ma mi przynieść ten model w piątek do lookniecia,to osobiście zobaczę co tam jest spapraneo_O...A tak się czaiłem na ten model, tym bardziej ,że wagonisie mają być do niego....:oops:...[DOUBLEPOST=1412171292][/DOUBLEPOST]Może jakoś naciąć się da te niby drzwiczki?
NARYSOWAĆ ,WYTRAWIĆ Z 0,15 PODTRAWIONEJ DO POLOWY - 0,075 ,PRYSNĄĆ W KOLORZE ,NAKLEIĆ NA ADHEZIE. wszystko

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.899 527 30
Mają ponoć też wagon ogrzewczy w epoce IV. Co to takiego? Nie widziałem nigdzie zapowiedzi ani wizualizacji/prototypu...
Ciekawe, bo jeden wagon ogrzewczy PKP w IV epoce już był, na tej liście jest też chyba wymieniony:
17013 Heizwagen der PKP, grün, Epoche IV, ex DRB, Wagen- Nr. 50 51 99-27 004-0 (nie pamiętam numeru tego sprzed kilku lat).

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Ten ogrzewczy Ohx z 2004r też miał numer 17013, zdjęcie jest w "Koleje małe i duże" numer 1 z 2005r. Ach co to był za rok ukazał się pierwszy seryjny parowóz w malowaniu PKP - Tr11 od Klein Modellbahn...

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.899 527 30
Czyli dobrze mi się wydawało, że to ten pierwszy. Jeszcze niedawno widziałem go w jednym z niemieckich sklepów. Ciekawe, co to za wagon ten drugi, z numerem 17046?

jaco

Znany użytkownik
Reakcje
858 14 1
Nie koniecznie, patrząc na sposób w jaki firma Heris prowadzi dystrybucję swoich modeli. Rzadko zdarza się, że spod tej manufktury, coś wychodzi zgodnie z zapowiedzią a już nie mówiąc o katalogu, ale ostatecznie jednak swoje modele wydają i pojawiają się one z tzw. "nienacka". Przez wiele lat pokazywali tylko wydruk 3D, ja kompletnie straciłem nadzieje, że coś z tego będzie, aż tutaj nagle pojawia się już całkiem zaawansowany prototyp. Nie wiem jak będzie, ale od dawna deklarowali się, że wydadzą je, właśnie po tym rosyjskim secie. Nie wiem, kto podejmuje decyzje o tym, co się prezentuje na targach, ale patrząć na działania firmy Heris, to to, że model nie pojawił się na targach na pewno nie jest wyrocznią tego, że nie zostanie wydany.
Staram sie myśleć pozytywnie, bo model tego wagonu w H0 to dla mnie czarny koń.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 18
Tabor 297