Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Daniel, zawiodłem się. ;-) Myślałem że jak go weźmiesz do rąk to na forum wylejesz żale na Tilliga że klapki narysowali, a Ty się wymieniłeś na ten wagon. Czyli że jednak się podoba?
No mnie się niesamowicie podoba - to piękna konstrukcja. A klapki dla chowania zwierząt są namalowane , ale to wcale nie przeszkadza..[DOUBLEPOST=1412246275][/DOUBLEPOST]Dokleiłem też pręty trzymające każdą parę klocków hamulcowych przy kołach , bo tego w pudełku nie było.......
Myślałem że te słynne namalowane drzwiczki to tylko w malowaniu PKP się znalazły (tak jakby wagon DRG ich nie miał i Tillig je dorobił na szybko). Okazuje się, że nie:
Swoją drogą Daniel, czy koła szprychowe do niego na pewno pasują?
Tego nie wiem... Ale jeśli były, to musiało to ciekawie wyglądać..[DOUBLEPOST=1412255520,1412254103][/DOUBLEPOST]Czy coś wiadomo na temat TEGO wagonu bagażowego , ale w skali H0?
Kapitalnie! Jak widziałem te wagony w malowaniu kolei słowackich pomyślałem, że pewnie niedługo zobaczymy je jako PKP IC. Fajny ten drugi wagon z jasnymi dziwami i jaśniejszym niebieskim paskiem wzdłuż pudła Tylko czy jest to nowość na 2014 rok?
Kolega wczoraj przyniósł mi do obejrzenia wagon bagażowy Tilliga ...Przez godzinę wybrzydzał , parskał, opluwał , więc powiedziałem , że skoro jest taki okropny, to wezmę go od niego lub wymienię na coś innego. Ostatecznie wymieniłem się na wagon towarowy PKP i po dzisiejszym porannym "liftingu", mam takie oto cacuszko.
Równie dobrze mogłeś zliftingować stary bo sprzed 30-40 lat wagon prefo /pikolec i też byś miał cacuszko . Jeden wszystko opluwa a inny na wszystko mówi "papu" .
A mnie bardziej ciekawi co z prawie o rok opóźnionym Chrobrym (aktualny termin ukazania to 30 października). Myślę, że wszystko okaże się najpóźniej na targach Hobby - albo będzie wielka premiera na stoisku przedstawiciela ACME tak jak z IC Bystrzycą w zeszłym roku albo może właśnie powyższe wagony będą jako nowość...
A ja przepraszam...bo aż tak bardzo to się nie znam, ale czy wagony tego typu, przypominające tabor głównie ze składów TLK
miały w jakiejś wersji połówki okna w kibelkach? Bo cała reszta (zwł. tego lewego wagonu) jest b.ładna...i raczej podobna do tych prawdziwych