• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Daniel, zawiodłem się. ;-) Myślałem że jak go weźmiesz do rąk to na forum wylejesz żale na Tilliga że klapki narysowali, a Ty się wymieniłeś na ten wagon. Czyli że jednak się podoba?

Reakcje
1.782 13 0
No mnie się niesamowicie podoba - to piękna konstrukcja:love:. A klapki dla chowania zwierząt są namalowane , ale to wcale nie przeszkadza..;)[DOUBLEPOST=1412246275][/DOUBLEPOST]Dokleiłem też pręty trzymające każdą parę klocków hamulcowych przy kołach , bo tego w pudełku nie było...:confused:....

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
Myślałem że te słynne namalowane drzwiczki to tylko w malowaniu PKP się znalazły (tak jakby wagon DRG ich nie miał i Tillig je dorobił na szybko). Okazuje się, że nie:

Swoją drogą Daniel, czy koła szprychowe do niego na pewno pasują?

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
877 9 4
Kapitalnie! Jak widziałem te wagony w malowaniu kolei słowackich pomyślałem, że pewnie niedługo zobaczymy je jako PKP IC. Fajny ten drugi wagon z jasnymi dziwami i jaśniejszym niebieskim paskiem wzdłuż pudła Tylko czy jest to nowość na 2014 rok?

Reakcje
0 0 0
Kolega wczoraj przyniósł mi do obejrzenia wagon bagażowy Tilliga ...Przez godzinę wybrzydzał , parskał, opluwał , więc powiedziałem , że skoro jest taki okropny, to wezmę go od niego lub wymienię na coś innego. Ostatecznie wymieniłem się na wagon towarowy PKP i po dzisiejszym porannym "liftingu", mam takie oto cacuszko:p.
Równie dobrze mogłeś zliftingować stary bo sprzed 30-40 lat wagon prefo /pikolec i też byś miał cacuszko . Jeden wszystko opluwa a inny na wszystko mówi "papu" .

Reakcje
1 0 0
A mnie bardziej ciekawi co z prawie o rok opóźnionym Chrobrym (aktualny termin ukazania to 30 października). Myślę, że wszystko okaże się najpóźniej na targach Hobby - albo będzie wielka premiera na stoisku przedstawiciela ACME tak jak z IC Bystrzycą w zeszłym roku albo może właśnie powyższe wagony będą jako nowość...

Reakcje
0 0 0
A ja przepraszam...bo aż tak bardzo to się nie znam, ale czy wagony tego typu, przypominające tabor głównie ze składów TLK
miały w jakiejś wersji połówki okna w kibelkach? Bo cała reszta (zwł. tego lewego wagonu) jest b.ładna...i raczej podobna do tych prawdziwych

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 43
Tabor 18
Tabor 297