• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Świetnie. Jeżdżą w Polsce jeszcze maszyny zarejestrowane w GB. Nie mają typowych polskich anten. A czy te lokomotywy przbyły do nas Eurotunelem czy może promem lub w ładowni statków transportowych?

Wkrótce możliwe będzie posiadanie kolejnej nowoczesnej lokomotywy w "całkowicie" polskim oznaczeniu. Mianowicie rusza produkcja Vectrona w PIKO. To kolejna maszyna DB Schenker Rail Polska w H0 po Gravicie.

RP3136185s800.jpg

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
154 0 0
Ty się pytasz czy nabijasz?

Przyjechały tunelem. Ciągneły je class92 często ze składem towarowym. Następnie z Frethun (terminal za tunelem po stronie Francuskiej) jechały w stronę Belgii.
Dodam że 66 z UK mają wymienione zestawy kołowe dla Europy kontynentalnej.

Reakcje
45 2 5
No to mamy 1 kwietnia. Z Niecierpliwością oczekiwałem ukazania się zestawu wagonów osobowych dla ruchu lokalnego produkcji TILLIG (jak w załączniku). Termin ukazania się miał być 1 kwietnia... teraz jest napisane że towar niedostępny u producenta i nie wiadomo kiedy będzie. Czy ktoś coś wie?

Załączniki

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
No to mamy 1 kwietnia. Z Niecierpliwością oczekiwałem ukazania się zestawu wagonów osobowych dla ruchu lokalnego produkcji TILLIG (jak w załączniku). Termin ukazania się miał być 1 kwietnia... teraz jest napisane że towar niedostępny u producenta i nie wiadomo kiedy będzie. Czy ktoś coś wie?
TILLIG chyba potraktował poważnie ten termin - ale jako Prima Aprilis :)

Reakcje
1.786 13 0
Ja też czekam na te wagony i cisza... jak zwykle kpiny...:mad:

Sachsen

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
199 4 1
Wg ostatniej informacji od Tilliga dla sprzedawców termin wydania tych wagonów (zarówno set wagonów osobowych jak i bagażowy) to sierpień 2014

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.803 42 1
215 zł za sypialny!? Tillig BARDZO ceni swoje modele.
Pamiętam jak za pierwszy wypust 74775 płaciłem 165.
Poczekamy rok i będziemy kupować po 159 zł w świątecznej promocji. Ciekawi mnie jak dużo pojawi się SCHIHT-ów na wyprzedaży na znanym portalu aukcyjnym, w końcu to wagon w tym samym malowaniu z IV epoki - no i chyba do oliwek 2kl można to podczepić? Natomiast cieszę się, że przydział gdyński ...
A oryginał prezentował się tak (numery boczne zapewne inne). Zdjęcie pochodzi z niemieckiej strony.
19820419-820339-73-PKP-WLAB.jpg

http://www.gerdboehmer-berlinereisenbahnarchiv.de/Statistiken/IMG-IZ-DR.html

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 149
Tabor 11
Tabor 88
Tabor 18
Tabor 297