• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

sosnama

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mógłby ktoś wytłumaczyć dokładnie o co chodzi z tymi domalowanymi -x w oznaczeniach wagonów? Np. Bdmnu-x, Bhp-x, Bdnu-x, itd.
Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że -x domalowywali do wagonów, które zostały zinwentaryzowane podczas jakiejś wielkiej inwentaryzacji na PKP, gdy nie mogli doliczyć się wagonów, ale szczerze chciałbym mieć dokładniejsze dane albo jakieś potwierdzenie.
"x"pojawia się po reformie oznaczeń w 1980 roku i "-x" oznacza, że wagon posiada nową numerację.

Gryf

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Światła światłami, ale dlaczego niektóre okna okna są obrócone o 180 stopni, tzn "do góry nogami"? Poniżej zamieszczam zdjęcie, na którym zaznaczyłem o które konkretnie okna chodzi.

LS_48002-1_WLAB_Gangseite.jpg

Zdjęcie pozwoliłem sobie zapożyczyć z postu Pana MichałK.

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
I już w loko-model są niedostępne , ale można zamawiać na wznowioną serię CZERWIEC-LIPIEC
Podejrzewa m że ze wznowieniem produkcji
Światła światłami, ale dlaczego niektóre okna okna są obrócone o 180 stopni, tzn "do góry nogami"? Poniżej zamieszczam zdjęcie, na którym zaznaczyłem o które konkretnie okna chodzi.

Zobacz załącznik 167399
Zdjęcie pozwoliłem sobie zapożyczyć z postu Pana MichałK.
Okna są poprawne, te okna co zaznaczyłeś są nie otwieralne od wewnątrz jest barierka do podpierania się podczas wyglądania przez okno. To tylko takie wrażenie odwróconego okna :)

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.805 128 11
Wydaje mi się że na szczegółową ocenę detali powinniśmy poczekać aż modele dołącza do naszych kolekcji bo na chwilę obecną to przypomina trochę ocenianie tapicerki samochodu przez okno salonu;)

Pozdrawiam
Michał

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
do mnie dzisiaj dojechały trzy zestawy. są piękne. nawet sposób pakowania jest najlepszy tzn całkowicie gąbka w środku pudełka i to też chyba jakaś lepsza.

Reakcje
0 0 0
No nie wiem, przeglądam katalogi Roco i Fl.. i z III ep PKP to są 2 (słownie dwa) wagony (Fl) a np CSD w h... Wypieli się na nas czy co?
Że już nie wspomnę oTy2...

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 52
Tabor 597
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 297