Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wtedy na pewno. Nowe oznaczenia zauważyłem w 2008 roku, rok później pociągi pospieszne były już w gestii IC, a w 2010 wprowadzono właśnie malowanie TLK. I nie jestem właśnie pewien, czy w 2010 były jakiekolwiek wagony przypisane do Szczęśliwic.
Dla mnie cena za ten wagon (i nie tylko) to komedia... Szczególnie, że forma pozostawia wiele do życzenia. Z mojej strony od długiego już czasu bojkot tej firmy.
Na stronie Lokomodelu na Facebooku pojawiły się zdjęcia Y/B w malowaniu IC i TLK. Na pierwszy rzut oka malowanie i oznakowanie dobrze wykonane. Forma niestety z nadrukowaną kratką nawiewową :/ za to z poręczami do montażu samodzielnego, wywietrzniki bez zmian. Czyli jak nie urok to sraczka, poprzednia forma miała kratkę odlaną z pudłem, ale poręcze już nie te co trzeba.
Na stronie Lokomodelu na Facebooku pojawiły się zdjęcia Y/B w malowaniu IC i TLK. Na pierwszy rzut oka malowanie i oznakowanie dobrze wykonane. Forma niestety z nadrukowaną kratką nawiewową :/ za to z poręczami do montażu samodzielnego, wywietrzniki bez zmian. Czyli jak nie urok to sraczka, poprzednia forma miała kratkę odlaną z pudłem, ale poręcze już nie te co trzeba.
Za 120 zł można brać, ale przypominam, że do dziś można kupić modele wagonów Z2B od Tilliga w malowaniu InterCity (nawet te poza katalogowe).
Po prostu muszą sobie uświadomić, że ładnie pomalowany zabytek ciężko będzie im sprzedać w cenie modelu z nowej formy z licznymi detalami.
Tak, każdy numer katalogowy przedstawia wagon z innym numerem inwentażowym, kolory obu są identyczne, ale na st. mac. nie zwróciłem niestety uwagi - wagony bardzo ładne wbrew pozorom, a TLK po prostu wymiata .
Sam nie kupię (przynajmniej na razie), za ciasno robi się z wydatkami niestety...
W każdym bądź razie wszystkie trzy wagony robią pozytywne wrażenie (oczywiście nie bacząc na wcześniej omawiane już tu na forum pewne niedociągnięcia
i malowane kratki ).