Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Napisy to jedno ale bardziej rzuca się w oczy fakt, że w modelu na pewno nie jest 131. Górny wentylator w 131 jest inny. Gdyby oznaczyli ją innym numerem...
Ładne kółko robił. Ale właśnie, czy relacja jaką podałeś była aktualna w latach 95-96 i do jakich lat się utrzymywała. Chyba że "Bystrzyca" zawsze miała taką relację.
Pisałeś o roku 2003 więc napisałem, że kursował w relacji Wrocław Główny - Lublin, przez Poznań i Warszawę.
Napisałem też, że w latach 1999-2000 ( a więc wcześniej niż w roku 2003) kursował w relacji Lublin-Poznań Główny. Sprawdziłem teraz wcześniejszy rozkład i wiem, że rok wcześniej kursował też tylko w krótszej relacji.
Nie wiem gdzie widzisz problem.
I są nadal ! również tak zapowiadane.
Długo czekałem i ... się doczekałem !!! bo tak sobie myślałem kiedyś; a jak taki pociąg zapowiedzą, jak przyjedzie opóźniony ??
- no jak ???
I stojąc akurat na jednej z dużych stacji, słyszę zapowiedź przez megafony: " Opóźniony pociąg przyspieszony z ... wjedzie na tor ..."
Wywołałem przez radiotelefon panią dyżurną zapowiadającą i przekazałem jej, że w tym konkretnym przypadku zapowiedziała pociąg całkowicie "normalny", bo te przymiotniki wzajemnie się znoszą !
- z początku pani nie mogła zaskoczyć, o co mi chodzi, ale jak załapała, to długo się z tego śmiała !
Ale jak będzie jechał zgodnie z rozkładem, to już nie będzie przyśpieszony względem rozkładu
A wracając do pierwszej tezy - opóźniony "przyśpieszony" nie musi być normalny, jeśli ciągle jest szybszy od normalnego, będzie wtedy tylko mniej przyśpieszony
Wszystko zależy od punktu odniesienia.
Pytanie, czy był opóźniony w stosunku do planu, czy może w stosunku do przyspieszenia? Ewentualnie przyspieszony w stosunku do opóźnienia, czy może w stosunku do planu. Może także być planowo opóźniony lub planowo przyspieszony a wtedy mamy także możliwość opóźnienia w stosunku do opóźnienia lub przyspieszenia w stosunku do opóźnienia albo opóźnienia w stosunku do przyspieszenia a nawet przyspieszenia w stosunku do przyspieszenia.
Jakby to nie było można poczuć się nieco schizofrenicznie.
No i Bipa z nowosci 2013 zrobila sie nowoscia 2014... eehhhh... a tak sie cieszylem ze na koniec miesiaca bedzie, Tak samo sie cieszylem na cysterny Tilliga... O co chodzi???