Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
ponoć w tamtym czasie wagony tego typu były przypisane do Lublina.....ciekawe czy na stałe dysponowała nimi stacja Lublin czy była to czasowa delegacja z WGW W-WA GROCHÓW?
No a modele mają przydział LUBLIN czyli zostały wpisane na stan TAMTEJ WAGONOWNI.Wydawało mi się że tej klasy wagony miał Grochów ,Kraków ? w tamtym okresie a nie mniejsze jednostki
No a modele mają przydział LUBLIN czyli zostały wpisane na stan TAMTEJ WAGONOWNI.Wydawało mi się że tej klasy wagony miał Grochów ,Kraków ? w tamtym okresie a nie mniejsze jednostki
Dzisiaj widziałem ten zestaw w sklepie i razem ze znajomym stwierdziliśmy że ta czerwień jest coś za mocno jaskrawa.Ogólnie wagony bardzo ładnie wykonane.
Z jednej strony dobrze, że mamy oryginalną "Bystrzycę" ale z drugiej lubelski przydział purystom (zaliczam się w stopniu umiarkowanym) mocno ogranicza zakres zastosowania tych wagonów a chciałoby się puszczać w kombinacji z "papugami" lub w nocnych takich jak "Chopin" czy "Silesia". Dla mnie zakup był koniecznością, gdyż spodziewałem się W-wy Grochów a tak zastanawiam się mocno, bo kwota, którą trzeba przeznaczyć piechotą nie chodzi.
To teraz należałoby ustalić jaka knajpa jeździła w "Bystrzycy" w tamtym okresie. Bautzen 89 z Grochowa czy 113a a jeśli ten drugi to lubelski czy inny. Może Heris kiedyś się wykaże...
To teraz należałoby ustalić jaka knajpa jeździła w "Bystrzycy" w tamtym okresie. Bautzen 89 z Grochowa czy 113a a jeśli ten drugi to lubelski czy inny. Może Heris kiedyś się wykaże...
a czy można to jakoś potwierdzić że jak rozumiem Warta była łączona z Bystrzycą ?Ja pamiętam ten pociąg ze stacji Warszawa Wschodnia Towarowa przemykał z lini Otwockiej do Wschodniej.Był prowadzony EP09 .....
Z nowości na 2013 zaobserwowanych na targach Hobby należy też wspomnieć o wagonie towarowym krytym serii C IX, pieknie wykonanym przez EFC-Loko w oznaczeniach z III i IV epoki (jak będę miał chwilę czasu, zrobię fotki).
Poza tym jak już wspominano zaprezentowane zostały lokomotywy serii SM31 oraz SP/SU45 tym razem w wersji ryflowanej. Lokomotywy będą dostępne w szerokim wachlarzu oznaczeń oraz wersji kolorystycznych (np SM 31 prezentowana była w malowaniu klasycznym zielonym, ciemnooliwkowym oraz niebieskim PKP Cargo). Lokomotywy w wersjach "full" z dźwiękiem oraz polskim oświetleniem.
Z nowości na 2013 zaobserwowanych na targach Hobby należy też wspomnieć o wagonie towarowym krytym serii C IX, pieknie wykonanym przez EFC-Loko w oznaczeniach z III i IV epoki (jak będę miał chwilę czasu, zrobię fotki).