• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Parę świeżutkich fotek Bystrzycy nabytej dzisiaj na stoisku targowym PRAWDZIWEGO Świata Modeli z Rybnika ;)

Czerwony wagon strasznie dziwnie jaskrawo wychodzi na zdjęciach, chyba to kwestia zastosowanej farby, bo w rzeczywistości jest bardziej stonowany.

Załączniki

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Z jednej strony dobrze, że mamy oryginalną "Bystrzycę" ale z drugiej lubelski przydział purystom (zaliczam się w stopniu umiarkowanym) mocno ogranicza zakres zastosowania tych wagonów a chciałoby się puszczać w kombinacji z "papugami" lub w nocnych takich jak "Chopin" czy "Silesia". Dla mnie zakup był koniecznością, gdyż spodziewałem się W-wy Grochów a tak zastanawiam się mocno, bo kwota, którą trzeba przeznaczyć piechotą nie chodzi.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Wagony były w dyspozycji W-wy Grochów i z tego co się orientuję Bystrzyca jeździła w obiegu z którymś z IC W-wa - Poznań, bodajże Wartą.
Myślę, że Bautzen 89 z Grochowa można śmiało wstawić do IC Bystrzyca. ACME na przyszły rok ma gotowe formy na malowanie ICC(y)
a czy można to jakoś potwierdzić że jak rozumiem Warta była łączona z Bystrzycą ?Ja pamiętam ten pociąg ze stacji Warszawa Wschodnia Towarowa przemykał z lini Otwockiej do Wschodniej.Był prowadzony EP09 .....

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Z nowości na 2013 zaobserwowanych na targach Hobby należy też wspomnieć o wagonie towarowym krytym serii C IX, pieknie wykonanym przez EFC-Loko w oznaczeniach z III i IV epoki (jak będę miał chwilę czasu, zrobię fotki).

Poza tym jak już wspominano zaprezentowane zostały lokomotywy serii SM31 oraz SP/SU45 tym razem w wersji ryflowanej. Lokomotywy będą dostępne w szerokim wachlarzu oznaczeń oraz wersji kolorystycznych (np SM 31 prezentowana była w malowaniu klasycznym zielonym, ciemnooliwkowym oraz niebieskim PKP Cargo). Lokomotywy w wersjach "full" z dźwiękiem oraz polskim oświetleniem.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 39
Tabor 18
Tabor 187