• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.893 527 30
Wrócę jeszcze na chwilę do P8 O.S.Kara. Wczoraj miałem okazję obejrzeć ten model i zamienić dwa słowa z przedstawicielem firmy. Sam model niezły, ale bez rewelacji, cena 349 euro też trochę wygórowana. Jak pisali wcześniej koledzy, atrakcyjną stroną modelu jest inna wersja oryginału, w stosunku do ofert innych producentów. Model częściowo wykonany z metalu, co widać na poniższym zdjęciu. Silnik umieszczony w kotle, gniazdo dekodera i miejsce na głośnik, o ile dobrze zrozumiałem, w tendrze - zresztą gdzie indziej byłoby trudno to zmieścić. Tak, wiem, że puryści będą się krzywić, a nasi mistrzowie potrafią wcisnąć to wszystko do kotła, a głośnik do dymnicy, ale dla przeciętnego zbieracza, który z trudem umie otworzyć model i włożyć dekoder do gniazda, takie rozwiązanie jest nie najgorsze. Wózki tendra są oddzielne i oczywiście ruchome.

W sumie niezły model, ale powinien być troszkę tańszy. Przedstawiciel producenta nie wyklucza wersji PKP za parę lat, ale boję się, że mówił to tylko tak z grzeczności. Ostateczna decyzja na pewno będzie rezultatem badań rynkowych i oceny szansy na zysk.

Zdjęcia niestety zrobione przez szybę.

IMG_4626a.jpg
IMG_4619a.jpg
IMG_4627a.jpg
IMG_4618a.jpg
IMG_4628a.jpg
IMG_4625a.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 18