• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Czy ktoś z Forumowiczów zakupił ten model w barwach PTKiGK Rybnik lub T458 w barwach OLPP? Wrażenia?
Ktoś zakupił. Oba dwa. Modele bardzo milutkie, jakością w żaden sposób nie odstają od produktów znanych nam firm. Modele fabrycznie przygotowane pod dekoder dźwiękowy, gdyż posiadają już zabudowany głośnik. Do tego gniazdo na 22-pinowy dekoder. Barierki są fajne, bo dosyć filigranowe jak na plastik. I coś podejrzewam, że za jakiś czas te modele mogą być w cenie, gdyż powstają w bardzo małych nakładach.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Dla mnie OK, ale ja mam tylko prosty tor testowy.
Jednakże prawdopodobne jest, iż na Hobby w Poznaniu będzie można oglądać jeden z tych modeli (T448p) w ruchu. Wtedy będzie można pooceniać, oraz pogadać o nim nad nim.

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czyli nie rusza jak wyścigówka, w analogu jeździłeś?
T458 na zdjęciach nie najlepiej wyglądała, możliwe, że to kwestia oświetlenia, bo barierki sprawiały wrażenie przezroczystych, reflektory wyglądały na niestarannie pomalowane, T448p na zdjęciach prezentowała się dużo lepiej.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Start jest łagodny. Bawiłem się tylko w analogu, jak na razie.
Oba modele prezentują ten sam poziom wykonania i nie jest on niski. Jest to model seryjny, a nie ręcznie robiony.
T458 nie sprawia na fotkach zbyt dobrego wrażenia ze względu na fakt, iż w oryginale jest to lokomotywa bardzo prosta z wyglądu i taki też jest model. Trudno tu więc doszukiwać się detali.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Model T448p w barwach CTL będzie wg informacji, które uzyskałem ze Świata Modeli, dostępny na Targach w Poznaniu.

http://www.mtb-model.com/pages/product.php?id=34&lang=de&meritko=H0

Czy ktoś z Forumowiczów zakupił ten model w barwach PTKiGK Rybnik lub T458 w barwach OLPP? Wrażenia?
Mało, że zakupił, to już kilka rozebrał i poskładał do kupy. W cyfrze płynna jazda, zajebisty dźwięk. Prezentacja możliwości dekodera w tej lokomotywie w Poznaniu stoisko 31.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
355 17 0
Kupiłem i potwierdzam dobre opinie o modelu T488p PTK. Jako ciekawostkę mogę podać, że oś z gumkami przyczepnościowymi jest dołączona z dodatkowymi detalami w woreczku. Model stoi na 4 pełnych kołach :)

Reakcje
0 0 0
Model T448p w barwach CTL będzie wg informacji, które uzyskałem ze Świata Modeli, dostępny na Targach w Poznaniu.

http://www.mtb-model.com/pages/product.php?id=34&lang=de&meritko=H0

Hey,
Ja rownież zakupiłem T448p PTK, wrażenia są jak najbardziej pozytywne, model się super prezentuje a wykonanie niczym nie odbiega od lokomotyw seryjnie robionych. Jeśli natomiast chodzi o dźwięk (wgrany przez kolegę Elvis) to naprawdę powala z nóg. Jak dla mnie połączenie lokomotywy z dźwiękiem daje super efekt ale najlepiej samemu to ocenić w Poznaniu, lub pooglądać filmik z linku podanego na stronie sklepu...
Jak chodzi o mnie to polecam...

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 39
Tabor 18
Tabor 187