Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na zdjęciu w ŚK nie widzę podwiniętej krawędzi pudła, raczej jest prosta. W połączeniu z 3 stopniami (tak, wiem, że mogą być też 2) sprawia, że to nie może być kuszetka - chyba, że mają inną wersję. Ale z informacji Herisa wynika, że pierwsza ma być zwykła dwójka. Zobaczymy, co będzie dalej.
Zdjęcie w ŚK jest wielkości znaczka pocztowego i niewiele tam widać więc można tylko wierzyć autorowi notki, że krawędź jest podwinięta. Model w ogóle chyba jest tylko demonstracją możliwości formy, bo w jednym wejściu są dwa stopnie, a w drugim trzy.
Heris ostatnio wypuścił udane modele wagonów Reko 4-osiowych DR, więc może i nasz będzie cieszył oko swoją formą i płynną jazdą...
Kol. Jafrap....mieszasz to moze sobie w spodniach ! Ja nie mam rozeznania co do tych modeli wiec ZAPTYAŁEM !! Rozumiesz ??? To jest forum dla ludzi ktorz cos wiedza, i ktorzy nic nie wiedza , i ta wiedza powinnismy sie podzielic a nie KOZACZYĆ !
Strasznie się napinasz, jakby było nad czym, pisząc dziwne stwierdzenia o spodniach, itp... poza tym ten "krzykliwy" ton wypowiedzi, jakbyś w jakimś rozstroju nerwowym był. Podobno melisa dobrze działa na nerwy. Proponuję kilka łyków rozpuszczonej w gorącej wodzie. Polemiki na takim poziomie na forum nie podejmuję.
Pozdrawiam
Rozładowując atmosferę zapytam Was o radę. W tym roku pojawi się kilka nowości w zakresie składów osobowych. Z uwagi na ograniczone fundusze prosze o radę, które pozycje sa absolutnie obowiązkowe, a które nie koniecznie.
1.BWE
2.Polonia
3.Chrobry
4.Wawel
Chyba wszystko zależy od Twoich upodobań... Dla mnie osobiście priorytet ma wszystko w barwach Inter City. Stąd moim priorytetem jest Chrobry, Polonie już mam, z Wawela chciałem tylko jeden wagon, a BWE - daleko ode mnie jeździ
1. wszystkie
2. dwa pierwsze
3. dwa ostatnie
4. ....
5 .....
6 .....
A tak poważnie - po co Ci odpowiedzi na tak postawione pytanie? Jak siedmiu napisze ze Chrobry a sześciu że Polonia to kupisz Chrobrego?
To nie jest pytanie rozładowujące atmosferę
W sumie racja z upodobaniami. Ale jakby nie patrzeć to "WAWEL" jako jedyny jest w zasadzie składem kompletnym. Do "POLONII" trzeba dużo dokupić z wagonów OBB i CD. BWE w zasadzie kompletny. "CHROBRY" natomiast jest dla mnie najbardzej zagadkowy.
Ale który to większy rarytas.
[DOUBLEPOST=1377636389][/DOUBLEPOST]Tylko wagony PKP[DOUBLEPOST=1377636436][/DOUBLEPOST]wystarczy jedną dwójke dokupić[DOUBLEPOST=1377636841,1377636356][/DOUBLEPOST]Polonia dla mnie ma jeszcze jeden sentyment - zdarzało mi się nią wracać z Warszawy
Rozładowując atmosferę zapytam Was o radę. W tym roku pojawi się kilka nowości w zakresie składów osobowych. Z uwagi na ograniczone fundusze prosze o radę, które pozycje sa absolutnie obowiązkowe, a które nie koniecznie.
1.BWE
2.Polonia
3.Chrobry
4.Wawel
5.Bystrzyca i to jest mój typ dla fanów epoki V z czasów sprzed malowania PIC. Wagony 136A i 139A w fabrycznym malowaniu dają możliwość zestawiania ciekawych składów z lat 90-tych, również w kombinacji z "papugami". Do tego Bautzen89 w malowaniu bordowo-kremowym lub "tęczówka" i jest pełnia szczęścia.
1.BWE
2.Polonia
3.Chrobry
4.Wawel
Miały być jeszcze "papugi" Z1 Henschel z nowymi numerami. Wiadomo coś na ten temat? Liczę też po cichu na bezprzedziałowca z Cegielskiego, takiego jak do BWE ale w fabrycznym malowaniu.