• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.889 526 30
Na zdjęciu w ŚK nie widzę podwiniętej krawędzi pudła, raczej jest prosta. W połączeniu z 3 stopniami (tak, wiem, że mogą być też 2) sprawia, że to nie może być kuszetka - chyba, że mają inną wersję. Ale z informacji Herisa wynika, że pierwsza ma być zwykła dwójka. Zobaczymy, co będzie dalej.

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
66 0 0
Zdjęcie w ŚK jest wielkości znaczka pocztowego i niewiele tam widać więc można tylko wierzyć autorowi notki, że krawędź jest podwinięta. Model w ogóle chyba jest tylko demonstracją możliwości formy, bo w jednym wejściu są dwa stopnie, a w drugim trzy.
Heris ostatnio wypuścił udane modele wagonów Reko 4-osiowych DR, więc może i nasz będzie cieszył oko swoją formą i płynną jazdą...;)

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Kol. Jafrap....mieszasz to moze sobie w spodniach ! Ja nie mam rozeznania co do tych modeli wiec ZAPTYAŁEM !! Rozumiesz ??? To jest forum dla ludzi ktorz cos wiedza, i ktorzy nic nie wiedza , i ta wiedza powinnismy sie podzielic a nie KOZACZYĆ ! o_O
Strasznie się napinasz, jakby było nad czym, pisząc dziwne stwierdzenia o spodniach, itp... poza tym ten "krzykliwy" ton wypowiedzi, jakbyś w jakimś rozstroju nerwowym był. Podobno melisa dobrze działa na nerwy. Proponuję kilka łyków rozpuszczonej w gorącej wodzie. Polemiki na takim poziomie na forum nie podejmuję.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane:

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Rozładowując atmosferę zapytam Was o radę. W tym roku pojawi się kilka nowości w zakresie składów osobowych. Z uwagi na ograniczone fundusze prosze o radę, które pozycje sa absolutnie obowiązkowe, a które nie koniecznie.
1.BWE
2.Polonia
3.Chrobry
4.Wawel

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Chyba wszystko zależy od Twoich upodobań... Dla mnie osobiście priorytet ma wszystko w barwach Inter City. Stąd moim priorytetem jest Chrobry, Polonie już mam, z Wawela chciałem tylko jeden wagon, a BWE - daleko ode mnie jeździ ;);)

Więc sam chyba musisz zdecydować co chcesz:)

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.583 19 1
1. wszystkie
2. dwa pierwsze
3. dwa ostatnie
4. ....
5 .....
6 .....

A tak poważnie - po co Ci odpowiedzi na tak postawione pytanie? Jak siedmiu napisze ze Chrobry a sześciu że Polonia to kupisz Chrobrego?
To nie jest pytanie rozładowujące atmosferę :)

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
W sumie racja z upodobaniami. Ale jakby nie patrzeć to "WAWEL" jako jedyny jest w zasadzie składem kompletnym. Do "POLONII" trzeba dużo dokupić z wagonów OBB i CD. BWE w zasadzie kompletny. "CHROBRY" natomiast jest dla mnie najbardzej zagadkowy.
Ale który to większy rarytas.

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
tutaj masz Polonie

[DOUBLEPOST=1377636389][/DOUBLEPOST]Tylko wagony PKP:)[DOUBLEPOST=1377636436][/DOUBLEPOST]wystarczy jedną dwójke dokupić;)[DOUBLEPOST=1377636841,1377636356][/DOUBLEPOST]Polonia dla mnie ma jeszcze jeden sentyment - zdarzało mi się nią wracać z Warszawy :)

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Rozładowując atmosferę zapytam Was o radę. W tym roku pojawi się kilka nowości w zakresie składów osobowych. Z uwagi na ograniczone fundusze prosze o radę, które pozycje sa absolutnie obowiązkowe, a które nie koniecznie.
1.BWE
2.Polonia
3.Chrobry
4.Wawel
5.Bystrzyca i to jest mój typ dla fanów epoki V z czasów sprzed malowania PIC. Wagony 136A i 139A w fabrycznym malowaniu dają możliwość zestawiania ciekawych składów z lat 90-tych, również w kombinacji z "papugami". Do tego Bautzen89 w malowaniu bordowo-kremowym lub "tęczówka" i jest pełnia szczęścia. :cool:

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Miały być jeszcze "papugi" Z1 Henschel z nowymi numerami. Wiadomo coś na ten temat? Liczę też po cichu na bezprzedziałowca z Cegielskiego, takiego jak do BWE ale w fabrycznym malowaniu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 18
Tabor 187