• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Roco ten co kolega Bipa pokazal ma za duzo okien, tak blisko nie powinny dochodzic do drzwi. To zdjecie ktore kolega Karol_mar pokazal jest z drugiej strony takiego samego wagonu (pomijajac kolorystyke oczywiscie). Akurat nie mam przed soba zdjecia Warsa sypialnego ale nie pamietam zeby bylo okno zaraz kolo drzwi i to sie najbardziej rzuca w oczy w modelu Roco.
Z oknami jest wszystko w porządku:

http://www.railfaneurope.net/pix/pl/car/night/WLABou/PKP_WL_6.jpg

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
66 0 0
W ostatnim numerze (8/13) Świata Kolei jest notka informacyjna z małym zdjęciem surowego, niepomalowanego modelu polskiego wagonu typu Y firmy Heris. Model wygląda naprawdę nieźle. Najpierw forma ma umożliwić wypuszczenie 110A (kuszetka) i 111A (2 kl.) z 2 albo 3 schodkami. Model ma gładki dach (bez ryfli), okno w drzwiach w uszczelce i ostojnicę z wywiniętą do spodu blachą poszycia.
Wygląda na to, że jest już dosyć blisko do ukazania się tego modelu. :cool:

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Roco ten co kolega Bipa pokazal ma za duzo okien, tak blisko nie powinny dochodzic do drzwi (...)... i to sie najbardziej rzuca w oczy w modelu Roco.
Dzięki kolego karol_mar za te fotkę. Linkując ją pokazałeś jak koledzy Bipa1966 i teigrekty2 mieszają. Jeden wkleja fotki dwóch różnych wagonów w podobnym malowaniu prosząc o wsparcie, który bliższy oryginałowi (jak rozumiem stwierdzenie "który lepszy"), a drugi twierdzi, że Roco ma za dużo okien... o_O

Ostatnio edytowane:

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Odpowiedź od firmy Heris na maila z zapytaniem kiedy pojawią się modele (z dnia 12 sierpnia 2013):

Guten Morgen nach Polen!

Wir haben vor 14 Tagen an die Modellzeitschriften in Polen die Bilder des
Modells zur Vorstellung gesendet, in etwa 3 bis 4 Monaten werden die 2.
Klasse-Wagen der PKP als erste erscheinen.

Mit freundlichen Grüssen
Heris

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Kol. Jafrap....mieszasz to moze sobie w spodniach ! Ja nie mam rozeznania co do tych modeli wiec ZAPTYAŁEM !! Rozumiesz ??? To jest forum dla ludzi ktorz cos wiedza, i ktorzy nic nie wiedza , i ta wiedza powinnismy sie podzielic a nie KOZACZYĆ ! o_O

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Odpowiedź od firmy Heris na maila z zapytaniem kiedy pojawią się modele (z dnia 12 sierpnia 2013):

Guten Morgen nach Polen!

Wir haben vor 14 Tagen an die Modellzeitschriften in Polen die Bilder des
Modells zur Vorstellung gesendet, in etwa 3 bis 4 Monaten werden die 2.
Klasse-Wagen der PKP als erste erscheinen.

Mit freundlichen Grüssen
Heris
Przetłumaczy to ktoś? bo z translate google wychodzi jeden wielki bełkot.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 18
Tabor 187