• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
A może by napisać do Dreamu prośbę aby poprosiło A.C.M.E o ponowne wznowienie jeszcze jednej limitowanej edycji 2 ostatnich wagonów 1 i 2 klasy ;)

Przemek Kamiński

Znany użytkownik
Reakcje
423 3 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesówna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?

M.Smoczkiewicz

Użytkownik
KKMK
Reakcje
0 0 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesówna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?
Mam to samo - trochę balastu pomaga, ale faktycznie, coś trzeba z tym przesuwnym wózkiem zrobić - może starty miękki grafit wdmuchnięty na prowadnice - Irek, jak to się rozbiera?

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
mam ,ale zaśrubowany w gablocie ,więc Ci nie pomogę, natomiast przypomnij mi , ile płaciliśmy bo wiek już minął

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesuwna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?
Witam kolegów.
Sprawdziłem, z czystej ciekawości, swojego irkowego ogrzewczego jak jeżdzi . Zrobiłem tzw. test "łosia" i faktycznie na łukach wagonik ma tendencje do wyskoków z torów . Zerknołem również na ruchomy środkowy wózek. Porusza się ale jakby troszkę z oporami....niestety.

Widziałem również w sklepie poznańskiego ogrzewczego, ten od FL. I pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to słabej jakości tampodruk. Oznaczenia wyglądają na wyblakłe. Przy tej cenie dla mnie to nieporozumienie. Może ktoś z Was już też miał okazję oglądać ten model.

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Witam kolegów.
Sprawdziłem, z czystej ciekawości, swojego irkowego ogrzewczego jak jeżdzi . Zrobiłem tzw. test "łosia" i faktycznie na łukach wagonik ma tendencje do wyskoków z torów . Zerknołem również na ruchomy środkowy wózek. Porusza się ale jakby troszkę z oporami....niestety.

Widziałem również w sklepie poznańskiego ogrzewczego, ten od FL. I pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to słabej jakości tampodruk. Oznaczenia wyglądają na wyblakłe. Przy tej cenie dla mnie to nieporozumienie. Może ktoś z Was już też miał okazję oglądać ten model.
To byłby drugi przypadek po szafirowym1/2 klasie gdzie ,,jakość,,pnie się w górę jak............

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja myślę że żeby się udało to powinno napisać sporo więcej osób, najlepiej jeszcze z deklaracją zaliczkowania, tak aby mieli pewność że towar, który zamówią nie będzie im zalegał...
Myślę ze jak zrobią tyle ile zrobili do tej pory to pójdą jak świeże bułeczki ;) Jest pewnie oprócz mnie sporo osób co nie zdążyło z zakupem a chciało by bardzo je mieć w kolekcji.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Co w niczym nie zmienia faktu że "na słowo" się teraz nie sprzedaje, i trzeba by jakąś konkretną grupą się dobijać o to... ;)

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Wrócę na chwilę jeszcze do ogrzewczego wagonu Parowozika.
Ponieważ nie dawało mi to spokoju tj. środkowy wózek, który powoduje wykolejanie się wagonu. Obejrzałem go dokładnie i całą jego okolicę i chyba znalazłem powód. Ponieważ Irek musiał model rozebrać i przemalować przypuszczam, że przyczyną wykolejania jest zaległa farba na powierzchni po której ów wózek pracuje tzn. przesuwa się. Jaka jest recepta na to: otóż trzeba ten nadmiar farby usunąć . Ja to zrobiłem, przesuwając paluszkami z odpowiednim dociskiem w lewo i prawo, kilkadziesiąt razy aż wózek zacznie sam w "powietrzu" się przesuwać. Oczywiście trzeba uważać na stopnie by ich nie skasować.
Po teście "łosia" wszystkie objawy zniknęły :)
Także nie ma dramatu Koledzy. Dodatkowo w prostokątne otworki dałem krople rocowskiej oliwki nr. kat. 10906 by wspomóc swobodny ruch wózka.

Pozdrawiam, Michał.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 18
Tabor 187