• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
A może by napisać do Dreamu prośbę aby poprosiło A.C.M.E o ponowne wznowienie jeszcze jednej limitowanej edycji 2 ostatnich wagonów 1 i 2 klasy ;)

Przemek Kamiński

Znany użytkownik
Reakcje
421 3 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesówna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?

M.Smoczkiewicz

Użytkownik
KKMK
Reakcje
0 0 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesówna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?
Mam to samo - trochę balastu pomaga, ale faktycznie, coś trzeba z tym przesuwnym wózkiem zrobić - może starty miękki grafit wdmuchnięty na prowadnice - Irek, jak to się rozbiera?

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
mam ,ale zaśrubowany w gablocie ,więc Ci nie pomogę, natomiast przypomnij mi , ile płaciliśmy bo wiek już minął

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Co do wagonu grzewczego, mam go wypuszczonego przez Parowozik. I jestem niezadowolony. Środkowa oś która jest przesuwna, ciężko "chodzi". Przez to na łukach wagon się wykoleja. Czy ci co mają te wagon też mają takie problemy?
Witam kolegów.
Sprawdziłem, z czystej ciekawości, swojego irkowego ogrzewczego jak jeżdzi . Zrobiłem tzw. test "łosia" i faktycznie na łukach wagonik ma tendencje do wyskoków z torów . Zerknołem również na ruchomy środkowy wózek. Porusza się ale jakby troszkę z oporami....niestety.

Widziałem również w sklepie poznańskiego ogrzewczego, ten od FL. I pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to słabej jakości tampodruk. Oznaczenia wyglądają na wyblakłe. Przy tej cenie dla mnie to nieporozumienie. Może ktoś z Was już też miał okazję oglądać ten model.

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
Witam kolegów.
Sprawdziłem, z czystej ciekawości, swojego irkowego ogrzewczego jak jeżdzi . Zrobiłem tzw. test "łosia" i faktycznie na łukach wagonik ma tendencje do wyskoków z torów . Zerknołem również na ruchomy środkowy wózek. Porusza się ale jakby troszkę z oporami....niestety.

Widziałem również w sklepie poznańskiego ogrzewczego, ten od FL. I pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to słabej jakości tampodruk. Oznaczenia wyglądają na wyblakłe. Przy tej cenie dla mnie to nieporozumienie. Może ktoś z Was już też miał okazję oglądać ten model.
To byłby drugi przypadek po szafirowym1/2 klasie gdzie ,,jakość,,pnie się w górę jak............

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja myślę że żeby się udało to powinno napisać sporo więcej osób, najlepiej jeszcze z deklaracją zaliczkowania, tak aby mieli pewność że towar, który zamówią nie będzie im zalegał...
Myślę ze jak zrobią tyle ile zrobili do tej pory to pójdą jak świeże bułeczki ;) Jest pewnie oprócz mnie sporo osób co nie zdążyło z zakupem a chciało by bardzo je mieć w kolekcji.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Co w niczym nie zmienia faktu że "na słowo" się teraz nie sprzedaje, i trzeba by jakąś konkretną grupą się dobijać o to... ;)

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Wrócę na chwilę jeszcze do ogrzewczego wagonu Parowozika.
Ponieważ nie dawało mi to spokoju tj. środkowy wózek, który powoduje wykolejanie się wagonu. Obejrzałem go dokładnie i całą jego okolicę i chyba znalazłem powód. Ponieważ Irek musiał model rozebrać i przemalować przypuszczam, że przyczyną wykolejania jest zaległa farba na powierzchni po której ów wózek pracuje tzn. przesuwa się. Jaka jest recepta na to: otóż trzeba ten nadmiar farby usunąć . Ja to zrobiłem, przesuwając paluszkami z odpowiednim dociskiem w lewo i prawo, kilkadziesiąt razy aż wózek zacznie sam w "powietrzu" się przesuwać. Oczywiście trzeba uważać na stopnie by ich nie skasować.
Po teście "łosia" wszystkie objawy zniknęły :)
Także nie ma dramatu Koledzy. Dodatkowo w prostokątne otworki dałem krople rocowskiej oliwki nr. kat. 10906 by wspomóc swobodny ruch wózka.

Pozdrawiam, Michał.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 52
Tabor 187