• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości nie-PKP 2024

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
263 5 0
Szkoda, że moja prośba (i nie tylko moja) została tylko wołaniem po puszczy, na które jedynie odpowiada echo. W innych wątkach tyle jest bicia piany o merytoryce i innych szczegółach, a jak przychodzi do konkretów to nastaje ... cisza. No cóż...

OP
OP
Remaj12

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.369 137 19
Obecnie niestety nie należę do grona osób, które mogą sobie pozwolić na spędzanie sporej ilości czasu na forum :cenzura: , a jednak opracowanie takiej listy modeli wraz z podaniem różnic/rozbieżności względem pierwowzorów to nie jest 5 minut :ostrozny: ... przykro mi, że jeszcze jej nie zamieściłem, ale nie miałem niestety w minionym tygodniu tyle wolnego czasu, aby to zrobić :sleep: . Jeśli temat nie jest pilny, to wystarczy poczekać :confused: - przygotuję to, choć nie obiecuję kiedy to nastąpi o_O - próbuję się obecnie wygrzebać z innych zaległości i złożonych obietnic :cry: . Jeżeli temat jest pilny to niestety pozostaje zrobić to samemu :( - przepraszam, ale niestety nie jestem w stanie się rozdwoić :mamdola: .

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.146 121 1
Jak już jesteśmy w temacie Laminatek, to ostanio PIKO zaprezentowało nowę wersję w bardzo atrakcyjnym malowaniu LOKO TRANS.

PIKO 51995, 51996, 51997 - SK-LTB 91 56 6 240 051-3, Vazeno: Pr.08.02.21
49854_51995.jpg

Ciekawe, czy w przypadku tego modelu mamy do czynienia z właściwą/prawidłową wersją formy czy znowu coś poszło nie tak:niepewny:

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.659 51 2
Piko wypuściło również BR62 w malowaniu DR, ep. III BW Rostock.
A Matrix - jako tegoroczną "nowość - niespodziankę" - zapowiedział właśnie francuską ślicznotkę serii 141.R (cena ok 600 Euro)

OP
OP
Remaj12

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.369 137 19
Gdzie jest artykuł o wagonach WLABmee?
Nie ma - niestety pan mgr Markus Inderst nie otrzymuje nowych modeli ze wszystkich firm, w tym m.in. A.C.M.E., ALBERT MODELL, ESU, HERIS, L.S. Models, Rivarossi, a od jakiegoś czasu również z BRAWY, przez co na jego blogu nie ukazują się prezentacje i informacje dotyczące modeli produkowanych przez te firmy.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.659 51 2
G8.3, vel BR56.20 firmy Rivarossi już się ukazał :love:
Na PKP to odpowiednik Tr6
Z filmu wynika, że jest tam dekoder ESU 5.0, a patrząc na film wydaje się, że udało się całkiem fajnie ustalić ilość odgłosów wydmuch pary z obrotem kół :)

Uwaga: autor film trochę się pomylił twierdząc, że to model parowozu BR56.2-8 (czyli tego przebudowanego w Niemczech w latach 1930-tych z G8.1 BR55 poprzez dodanie osi tocznej (na PKP Tr5).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 154
Tabor 209
Tabor 151
Tabor 297
Tabor 187