• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości nie-PKP 2013

Reakcje
31 1 0
Jak znam życie zmieścił byś te kilometry kwadratowe Piko, na jednym centymetrze kwadratowym i były by nawet światła do jazdy po niewłaściwym torze
... pewnie tak, ale jest miło popatrzeć, bo wygląda zdecydowanie schludniej niż nasze SM-ki, a pewnie i łatwiej zamontować, jazd nie uskuteczniałem - brak dekodera, a zasilacz analogowy się przemieścił w niebyt (miał 30 lat, jego prawo), coś wymyślę na poczekaniu, ale dopiero jutro.
Płytka nosi również znamiona pewnej uniwersalności, wydaje się być możliwa do zastosowania w innych modelach, jest możliwość wpięcia deka z dźwiękiem. Boczne podświetlenie nr też ledem. Szara przestrzeń to nisza jakby na dodatkowy głośnik, standardowo jeden u dołu.
Moim zdaniem bardzo ładne wykonanie, a za ciut powyżej 4 stówek z przesyłką to naprawdę extra model, którego z poprzednim wydaniem Piko dzieli przepaść wielka jak Kanion Colca. Wózki wykonane z szarego, dziwnego tworzywa, trochę mało precyzyjne.

D

Docteur

Gość
Moja BR130 doleciała dzisiaj przesyłką na grzbiecie smoka, specjalnie wyekspediowanego spod Wawelu ;) A tak na serio, to w rzeczywistości wygląda dużo lepiej, niż na zdjęciach.
Tylko, że część czołownicy wraz ze sprzęgiem wychyla się na boki i te przewody by przeszkadzały.(...)
A ja po obejrzeniu modelu pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą - imitacje przewodów są bowiem umieszczone na dolnej (tej wychylnej) części czołownicy i nawet po zamontowaniu przestrzennych imitacji element ten powinien wychylać się bez przeszkód. Podobnie jest zresztą w prawdziwej BR130 (zdjęcie ze strony bahnbilder.de).

Załączniki

Reakcje
31 1 0
Moja BR130 doleciała dzisiaj przesyłką na grzbiecie smoka, specjalnie wyekspediowanego spod Wawelu ;) A tak na serio, to w rzeczywistości wygląda dużo lepiej, niż na zdjęciach.

A ja po obejrzeniu modelu pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą - imitacje przewodów są bowiem umieszczone na dolnej (tej wychylnej) części czołownicy i nawet po zamontowaniu przestrzennych imitacji element ten powinien wychylać się bez przeszkód. Podobnie jest zresztą w prawdziwej BR130 (zdjęcie ze strony bahnbilder.de).
Dobra fotka, przymierzę się do montażu węży, oczywiście sprzęg odpada. :)
Zmontowałem w domu kółko z torów, dekoder do środka i w drogę na dotarcie. Na początku strasznie hałasowała, po przesmarowaniu i dołożeniu podkładek skracających luz na kardanach jest lepiej, czyli ciszej. Na cichą jazdę w stylu Brawy nie ma co liczyć.
Cieszy możliwość załączenia świateł czerwonych klawiszem funkcyjnym niezależnie od kierunku jazdy.

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Panowie ... mam pytanie odnośnie tego zestawu, którym jestem zainteresowany:
http://www.roco.cc/de/product/74832-offene-0-0-0-0-0-001003/products.html

Posiada ktoś z Was ten set? Chodzi mi o prawdziwe zdjęcia. Szukałem w google i pod tym numerem katalogowym występują jedynie zdjęcia węglarek z białym pasem... Czyli tak jakby zupełnie inny set. Co prawda Roco też ma w swojej ofercie węglarki z białym pasem, ale ten set ma jedynie bardzo zbliżony numer katalogowy do tego, który mnie interesuje. No ale do rzeczy... czyżby Roco strzeliło babola? Na swojej stronie dali zdjęcie czegoś zupełnie innego niż w rzeczywistości wyprodukowali?

OP
OP
tcy

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
74 0 0
http://www.p-labs-potsdam.de/dr-gueterwagen/liste/epoche4-5a/
Na tej stronie podają, że ten set to przemalowanka. Wagony to DB-Eaos106, których DR nigdy nie posiadała. No i w rzeczywistości modele są z białymi pasami - jedna z wielu omyłek Roco w ich zdjęciach katalogowych...
Natomiast zestaw 66094 już jest bliższy rzeczywistości. Modele wyprodukowane na tej samej bazie, ale z modyfikacjami. Wagony tego typu jeździły w całopociągowych składach ze sprzęgami Intermat.

By1

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
http://www.p-labs-potsdam.de/dr-gueterwagen/liste/epoche4-5a/
Na tej stronie podają, że ten set to przemalowanka. Wagony to DB-Eaos106, których DR nigdy nie posiadała. No i w rzeczywistości modele są z białymi pasami - jedna z wielu omyłek Roco w ich zdjęciach katalogowych...
Jesteś pewny że wagony w secie 66095 mają białe pasy? Bo przytaczana przez Ciebie strona podaje, że dokładnie te same wagony co w secie 66095 znajdują się również w zestawie
specjalnym dla Spielemax'a 61419, a zestaw ten wygląda tak: http://pictures2.todocoleccion.net/tc/2013/06/17/DSCN3273.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 315
Tabor 154
Tabor 209
Tabor 151
Tabor 297