• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości GPM

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.451 301 15
W wątku Astro skleja są wszystkie moje relacje, nie robię szczegółowych krok po kroku, zwykle na koniec jakiegoś etapu. A jeśli chodzi o naświetlanie, to i owszem, naświetlałem - wydruk jest elastyczny i bez tego nie ma sensu go malować. Naświetlam zwykłą lampką do pazurów.

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
771 10 0
ja na razie zrobiłem 5 Nysek, Ł-34 i dwa tarpany kończę :) Tylko na razie nie robię detali typu lusterka - z tym poczekam ażbędę miałą jakieś bezpieczne miejsce na ekspozycję :) Zaraz poszukam zdjęć :)

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
771 10 0
Nie tylko zestawy, ale i różne inne drobiazgi, GPM ma "na tapecie". ;)
Oby tylko o detale zadbali. W Tarpanie jest kilka błędów i problemów.
1. zbyt cienkie połączenie piast kół z osiami (u mnie już w transporcie się odłamały w jednym modelu, w Nysach było to solidniejsze)
2. w 239D zbyt delikatnie zaznaczone linie drzwi, w 237D jest ok
3. napisy Tarpan, zwłaszcza z przodu, powinny być grubsze, bo teraz są zbyt delikatnie zarysowane i ciężko pomalować.
4. w Tarpanie 237D powinien być zaznaczony wlew paliwa w nadwozi z tyłu
na lewym boku
5. i jeszcze w Tarpanie 237D za tylnym bocznym oknem powinna być linia podziału nadwozia, w oryginale taka krecha idzie pionowo :)