Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zależy niestety chyba od podwykonawcy bo wydaje mi się że nie wszystko jest robione w jednej fabryce. Ikarusy jak już pisałem nie raz są zrobione świetnie a np. Ogórki czy te amerykańskie ciągniki albo piętrowe Bussingi i Ify już znacznie na innym poziomie. Liczę że seria pojazdów FDNY z PCX będzie trzymała poziom bo przyznam że ostrze sobie na nie zęby.
Tak, zapowiadana seria strażaków z Nowego Jorku wywołała u wielu pasjonatów niemałe poruszenie
Trzymamy kciuki, żeby wykonaniem nawiązywały do najlepszych wzorców Brekiny.
Puki co tylko PCX trzyma solidny poziom, choć warto obejrzeć każdy egzemplarz przed zakupem bo trafiają się im niedociągnięcia. Jeśli strażaki będą od PCX-a to będzie petarda!
Gwoli ścisłości, w barwach Szwajcarskiej firmy. Mamy tutaj małe przekłamanie jeśli chodzi o ten model K100 - w barwach Friderici występował on tylko jako połączenie "okrągłych" świateł przednich z niską kabiną albo "prostokątnych" lamp z kabiną Aerodyne. W przypadku kabiny Aerodyne, w Friderici występowały warianty z kabiną krótką, ta na zdjęciach to dłuższy wariant. Niemniej, bardzo ciekawy model.
Tylko ja nie wiem czy to jest dostępne w EU. Nie sprawdzałem.
Bo np. wypatrzyłem takiego modela i europejskie google mi nie znajduje
BUSCH 47505 HO Ford Mustang 64'
Do mnie dotarła nowość Brekiny.... IFA W50 z naczepą HLS100.
Ten model to Brekina 71200. Są też inne kolory: niebieski 71201 i pomarańczowy 71202. Model prezentuje się całkiem dobrze. Plandeka jest bardzo mocno wciśnięta. Na razie nie udało mi się jej zdjąć.
Szkoda tylko że części chromowane, wyglądają jak w tanich chińskich zabawkach. Tutaj przydała by się własna inicjatywa, zmyć tą chromową farbę i od nowa pomalować.